Restaurace Artisan hotelu Marriott – menu pro nadcházející Restaurant Week

Ochutnejte dýni s kombuchou nebo daňčí maso s černým česnekem od šéfkuchaře Davida Rejhona.

Restaurace The Artisan, která je součástí pražského hotelu Marriott, se letos opět zapojí do prestižního kulinářského festivalu Restaurant Week, který se bude konat od 2. do 27. října 2024 v Praze. Šéfkuchař David Rejhon a jeho tým připravili pro tuto příležitost dvě jedinečná tříchodová menu, která oslavují sezónní suroviny a lokální ingredience.

Restaurace Artisan hotelu Marriott - menu pro nadcházející Restaurant Week

Každý chod je pečlivě sestaven tak, aby přinesl harmonii chutí, které překvapí i potěší:

Menu A (vegetariánská varianta) začíná předkrmem z jemné dýně, sýra a osvěžující kombuchy, které spolu vytvářejí delikátní rovnováhu sladkosti a kyselosti. Hlavní chod tvoří lahodná kombinace šťavnaté kapusty, voňavých hub a černého kořene, která je obohacena svěžím akcentem lípy. Sladká tečka na závěr nabídne harmonii sladké chuti medu, křupavých vlašských ořechů a osvěžujícího rakytníku.

Restaurace Artisan hotelu Marriott - menu pro nadcházející Restaurant Week

Menu B začíná svěžím předkrmem z lososovitého pstruha s křupavou ředkví, krémovým kefírem a nečekaným dotekem pampelišky. Hlavní chod přinese bohatou chuť daňčího masa v kombinaci s morkem, černým česnekem a jemnou polentou. Dezert, tedy neobvyklá kombinace máku, jablek a moruší, představuje nostalgickou poctu tradičním chutím, kterou doplní měkký loupák.

Restaurace Artisan hotelu Marriott - menu pro nadcházející Restaurant Week

„Jedním z hlavních pilířů Restaurant Weeku je respekt k jídlu, což tvoří základ kuchyně The Artisan i našich hodnot. Věřím, že úcta k surovinám a snaha minimalizovat plýtvání nejsou jen módním trendem, ale nutností pro budoucnost celé gastronomie. Velmi oceňujeme také možnost rezervací jen den dopředu, což nám umožňuje připravovat jídla efektivně a v maximální čerstvosti,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Restaurace Artisan hotelu Marriott - menu pro nadcházející Restaurant Week

Kromě vynikajících jídel se mohou hosté těšit i na špičkovou obsluhu – The Artisan totiž od návštěvníků Restaurant Week podruhé za sebou získala ocenění za Nejlepší obsluhu, což svědčí o mimořádné péči, kterou tým restaurace hostům poskytuje.

Restaurace Artisan hotelu Marriott - menu pro nadcházející Restaurant Week

Cena festivalového menu je 790 Kč, přičemž součástí je i osvěžující koktejl nebo nealkoholický mocktail, který celý zážitek dokonale doplní.

Pro více informací a rezervace navštivte www.restaurant-week.cz.

Zdroj foto: Restaurace The Artisan, Hotel Marriott

Související příspěvky