V centru Prahy: Form Factory pomáhá těm, kteří sami pomáhají

Fitness centra Form Factory, která se nachází i v centru Prahy na Pražských Příkopech navázala na spolupráci se Smiling Crocodile a snaží se být podporou pro ty, kteří pečují o ostatní.

Stejně jako Smiling Crocodile i my ve Form Factory věříme, že bez ohledu na duševní či fyzické zdraví má právo na vzdělání každé dítě. K tomu velkou měrou přispívají pedagogové a asistenti/ky.

Tato práce je nesmírně obtížná, a to psychicky i fyzicky. Často se zapomíná na potřebu podpory samotného pečujícího. Form Factory si uvědomuje význam práce, kterou pracovníci Smiling Crocodile zastávají a bude se snažit jim ukázat způsoby, jak pečovat o sebe samé. Více o spolupráci mezi Form Factory a Smiling Crocodile Škola Smiling Crocodile pomáhá dětem s těžkým kombinovaným postižením překonat nepřízeň svého osudu a osvojit si potřebné základní dovednosti zvyšující vlastní schopnosti a vzdělání. To vše výrazně zlepšuje kvalitu života dětí, ale i jejich rodin a pečovatelů.

V centru Prahy: Form Factory pomáhá těm, kteří sami pomáhají

„Vážíme si práce pečujících osob a uvědomujeme si, že i péče o druhé je často velmi náročná a může negativně ovlivňovat jejich životy. To vše se pak projevuje na psychickém a fyzickém zdraví, práci a každodenním životě. Snažíme se proto podpořit duševní i tělesnou pohodu těchto lidí a věříme, že společně nalezneme cestu, jak zlepšit vnímání vlastních potřeb, které ovlivňují náš celkový zdravotní stav. Pravidelným cvičením se prokazatelně zlepšuje duševní zdraví, zlepšuje se kvalita spánku a dochází ke snížení stresu,“ řekl Štefan Blahovec, CEO společnosti Form Factory.

V centru Prahy: Form Factory pomáhá těm, kteří sami pomáhají

Společnost Form Factory nabízí pro pedagogy a asistenty/ky školy Smiling Crocodile v rámci sítě svých fitness klubů členství zdarma. Je naplánována i návštěva klubu, kdy se děti budou moci přijít podívat, jak to u nás vypadá. Další podporou v rámci této spolupráce je poskytnout podpůrné aktivity zaměřené na oblast edukace v oblasti fitnessu a zohlednit tak co nejvíce individuální možnosti a potřeby, které povedou k lepší životní pohodě každého z nich.

„Díky komplexní péči, kterou Form Factory nabízí, věříme, že by tato spolupráce mohla být vodítkem k celostnímu postoji ke zdraví našich kolegů nebo přinejmenším prvním krokem. Chceme jim společně s vámi ukázat, že věnovat čas sobě samému nemá být výsadou, ale jejich denním chlebem. Že lepší zdravá a psychická pohoda se bude odrážet nejen na práci, ale i v soukromém životě a že na první místě mají mít sebe,“ potvrdila Dagmar Hermannová, ředitelka Smiling Crocodile.

V centru Pražské Metropole najdete FORM FACTORY na dvou místech. V obchodním centru Palladium a na Václavském náměstí.

Více o fitness centrech na www.formfactory.cz.

Zdroj foto: FORM FACTORY

Související příspěvky