POLEDNÍ MENU – Úterý 22.10.: Kde se dnes na Příkopech můžete dobře najíst? Poradíme s výběrem!

Dobře se najíst v centru Prahy na Pražských Příkopech je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Úterý 22.10.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pražské Příkopy)

LOKALITA HYBERNSKÁ ULICE

ČERVENÝ JELEN

Hybernská 1034/5, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:15 hodin.

Polévky:

Kulajda | hříbky | kopr | pošírované vejce   –    85 Kč

Pórková | hovězí vývar | krutón | sýr Gruyére | bílé víno | tymián   –   80 Kč

Hlavní jídlo:

Konfitované kachní stehno | 250g | dýňovo-bramborové noky | růžičková kapusta | červené zelí s pomerančem | šťáva s kmínem    –   245 Kč

„Shepherd‘s pie“ | hovězí krk | hrášek | čedar | bramborová kaše | mrkvový salát | dresink z jablečného moštu | Granny Smith jablko – 235 Kč

„Involtini“ Rolka z telecího ořechu | 180g | Provolene | Mortadella | Marsala omáčka | grilované portobello | mrkev | zelený chřest – 230 Kč

Wrap s bůvolí mozzarellou | pšeničná tortilla | rukola | rajčatová marmeláda | okurka | bazalková zakysaná smetana | pečené červené brambory – 225 Kč

Bramborovo-bryndzové knedlíčky | omáčka z pečené řepy | restovaný špenát | zeleninové čipsy – 225 Kč

Dezert:

Míša dort | čokoládová poleva | kakaový korpus | tvaroh – 75 Kč

Speciální nabídka:

V nabídce restaurace Červený Jelen na obědovém menu naleznete navíc ještě GRILL a A LA CARTE MENU i další dezerty.

Celé obědové menu naleznete ZDE V ODKAZU.

HYBERNSKÁ

Hybernská 1003/7, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:40 do 14:30 hodin.

Polévky:

MINESTRONE, italská zeleninová polévka s těstovinou – 45 Kč

KUŘECÍ VÝVAR SE SMAŽENÝM HRÁŠKEM, s masem, zeleninou a smaženým hráškem – 45 Kč

Hlavní jídlo – Spodní kuchyně:

KUŘECÍ ŘÍZEK S VLOČKAMI, smažený kuřecí řízek ve strouhance s drcenými ovesnými vločkami, bramborová kaše, hanácký zelný salát – 149 Kč

GULÁŠ Z VEPŘOVÝCH LÍČEK, s cibulí, česnekem, majoránkou, našimi bramboráky a pečenou cibulí se špekáčkem – 165 Kč

LAHŮDKOVÁ SEKANÁ, z vepřového masa s hořčicí, škvařenou slaninou, cibulkou, bramborové pyré s česnekem, majoránkou a kyselou okurkou – 144 Kč

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK V ROZLETU, z hovězí kýty, v cibulové omáčce s uzeninou, vařeným vejcem, kyselou okurkou a pečenou jasmínovou rýží – 154 Kč

KOPROVKA S VEJCEM, krémová omáčka z čerstvého kopru s vařenými bramborami grenaille a dvěma vařenými vejci – 144 Kč

BRAMBOROVÉ NOKY S KUŘETEM, bramborové noky s cibulí a chorizem, smetanovou omáčkou a opečenými kousky kuřecích prsou – 149 Kč

Hlavní jídlo – Horní kuchyně:

GRILOVANÁ TELECÍ JÁTRA, s omáčkou z dijonské hořčice, houbovým ragú, hranolkami a tatarskou omáčkou – 165 Kč

JELEN SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU, dušená jelení kýta, podávaná se šípkovou omáčkou, žemlovým knedlíkem se sušenými švestkami, rakytníkem s pastinákem a praženými mandlemi – 325 Kč

Dezert:

KREMROLE S ČOKOLÁDOVÝCM KRÉMEM – 45 Kč

Nápoje k obědu:

Sklenici filtrované neperlivé / perlivé vody, 0,25l – 10 Kč

Čepovanou pomerančovou limonádu, 0,25l – 22 Kč

Nealkoholické pivo Birell, 0,3l – 33 Kč

LOKALITA V CELNICI ULICE

LA GARE

V Celnici 1038/3, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 hodin.

Polévka:

Kuřecí vývar, maso, nudle – 85 Kč

Předkrm:

Tuňákový rillette, creme fraiche, nakládaná okurka – 195 Kč

Tarte flambée:

Tarte flambée s bayonskou šunkou – 245 Kč

Hlavní jídlo:

Krémová tarhoňa, omáčka z pečených paprik, kozí sýr – 265 Kč

Filet z pražmy královské, pastinák, miso, kadeřávek – 369 Kč

Cordon bleu, šťouchané brambory, pažitka, nakládané tomaty – 297 Kč

Grilovaný hovězí krk, koprové velouté, vejce, grenaille – 314 Kč

Dezerty:

Dle denní nabídky

THE ARTISAN

V Celnici 1028/10, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Polévka dne – 85 Kč

Předkrmy:

Marinované rybí filé, mrkev, lučina, kaštany – 105 Kč

Jablko, petržel, vlašské ořechy, kerblík – 115 Kč

Sušená šunka, marinované zelí, chili rajčatová salsa – 130 Kč

Hlavní jídlo:

Sumeček, zeleninový bulgur, máslová omáčka – 325 Kč

Kuřecí cordon bleu, bramborové pyré, okurkový salát – 335 Kč

Hovězí diamond steak, pečené brambory, fazolky, pepřová omáčka – 355 Kč

Dýňové risotto, čerstvý sýr, dýňový olej – 315 Kč

Něco zdravého:

Listový salát, domácí dresink – 135 Kč

+ Extra kuře nebo losos za 60 Kč / 90 Kč

Dezert:

Meruňkový koláč, karamelový chips – 95 Kč

Medovník, hruška, vanilková zmrzlina – 95 Kč

Jahodová pěna, arónie, mascarpone – 95 Kč

Výběr zmrzlin – 65 Kč

Ovocný salát – 70 Kč

3 chodové menu:

Předkrm, hlavní jídlo a dezert dle výběru – 460 Kč

CACAO PRAGUE

V Celnici 1031/4, Praha 1 

Polévka:

Boršč se smetanou – 59 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí řízek s bramborovou kaší a okurkou – 169 Kč

Špagety Aglio Olio e peperoncino – 159 Kč

Zázvorová limonáda – 49 Kč

KOLKOVNA CELNICE

V Celnici 1031/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Dršťková polévka z hlívy ústřičné – 55 Kč

Hlavní jídlo:

Vepřová panenka s pancettou, šťouchané brambory, rozmarýnovou omáčkou, 150 g – 209 Kč

Bramborové noky s uzeným lososem ve smetanovo-sýrové omáčky, 150 g  – 199 Kč

LOKALITA

REVOLUČNÍ, DLOUHÁ, SOUKENICKÁ a TRUHLÁŘSKÁ ULICE

PIZZERIA LA VENTOLA

Soukenická 7, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévky:

Česnečka – 45 Kč

Hlavní jídlo:

Holandský řízek s bramborovou kaší a kyselou okurkou – 175 Kč

Penne s brokolicí, jemnou smetanovou omáčkou a parmazánem – 169 Kč

Vepřová pečeně se zelím a variace knedlíků – 179 Kč

Kuřecí prso plněné parmskou šunkou a sušenými rajčaty, omáčka z medvědího česneku a bramborové rösti – 195 Kč

Taglietelle s hovězí svíčkovou, česnekem, chilli papričkou, sušenými rajčaty a parmazánem – 249 Kč

Pizza:

Pizza Livorno (24 cm – tomato, mozzarella, italská šunka, klobása, vejce – 175 Kč

Pizza Tonno (24 cm) – smetana, mozzarella, tuňák, červená cibule – 175 Kč

Restaurace La Boca

Truhlářská 10, Praha 1

Polévka:

Zeleninový krém – 59 Kč

Hlavní jídlo:

Domácí špagety aglio olio e peperonccio se sušenou šunkou Jamon Serrano, parmazán – 175 Kč

Dančí gulášek s domácím žemlovým knedlíkem, cibulovou chilli papričkou – 199 Kč

Salát kukru s kuřecím masem, žampiony, jarní cibulkou, sojovou omáčkou, hořčičným dresinkem, opečený chléb – 199 Kč

Tapas plato – Vepřová krkovička, míchaný salát, marin. cibule, salsa Pico de Gallo, pita chleba – 229 Kč

Dezert:

Malý čokoládový dort    – 65 Kč

PIKNIK V DLOUHÉ

Dlouhá 52, Praha 1 

Polévka:
Dle denní nabídky.

TOBRUK KAVÁRNA & BISTRO

Lodecká 3, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévky:

Denní polévka – v ceně menu

Hlavní jídlo:

Čočka na kyselo, vejce, okurek – 165 Kč

Vepřový kotlet, sázené vejce, hranolky – 175 Kč

Pstruh na másle, brambory s brokolicí a smetanou – 245 Kč

Nápoje k obědu:

Horké limonády (pomeranč, hruška, zázvor, meruňka) – 55 Kč

Domácí studené limonády (pomeranč, bezinka, zázvor ,citrón, grep) – 45 Kč

LOKALITA NÁMĚSTÍ REPUBLIKY

RESTAURACE OBECNÍ DŮM

Nám. Republiky 1090/5, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin.

Polévky:

Bramborový krém, fondant, česnek, mrkev, celer, marinované houby, kmín    – 135 Kč

Předkrmy:

Variace tuňáka – carppaccio, riletes, tataki, wasabi, nori, koriandr, sezam – 195 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí roláda s nádivkou, libečková tarhoňa, kuřecí juice s tymiánem   – 325 Kč

Dušená Top Blade, koprová omáčka, vejce, brambůrky parisiennes – 345 Kč

LOKALITA NA PŘÍKOPĚ ULICE

KOGO Slovanský dům

Na Příkopě 22, Praha 1 

Speciální denní nabídka:

ŠPANĚLSKÁ SUŠENÁ ŠUNKA – 750 Kč

TATARÁK Z TUŇÁKA, LOSOSA A MOŘSKÉHO VLKA – 635 Kč

SALÁT S TUŇÁKEM, BUVOLÍ MOZZARELLOU A RAJČATY – 510 Kč

TATARÁK Z TUŇÁKA S BURATOU A PISTÁCIEMI – 635 Kč

JAPONSKÉ POKE – TATARÁK Z TUŇÁKA, RÝŽE, VEJCE A WAKAME

PLÁTKY SYROVÉHO TUŇÁKA, LOSOSA A MOŘSKÉHO VLKA S WAKAME A SALOU PONZU – 650 Kč

KREVETY V JAPONSKÉ TEMPUŘE S PIKANTNÍ OMÁČKOU – 695 Kč

GRILOVANÝ FILET ZE SVATÉHO PETRA S PEČENÝMI BRAMBORAMI A FAZOLEMI – 725 Kč

MOŘSKÝ JAZYK NA MÁSLE A CITRONU PRO JEDNOHO S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 795 Kč

MOŘSKÝ JAZYK NA MÁSLE A CITRONU PRO DVA S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 1680 Kč

FILET Z DIVOKÉHO MOŘSKÉHO VLKA S KAPARY, CITRONOVOU ŠŤÁVOU A BRAMBOROVOU KAŠÍ – 725 Kč

DOMÁCÍ TORTELLINI PLNĚNÉ ČERSTVÝM HŘIBEM V JEMNÉ PARMAZÁNOVÉ OMÁČCE – 495 Kč

HOVĚZÍ LÍČKA „PIAMONTESE“ SE SOJOVOU OMÁČKOU A BRAMBOROVOU KAŠÍ – 650 Kč

KOTLET Z IBERSKÉHO SELETE S HOŘČICOVOU SALSOU A HRANOLKAMI – 695 Kč

BAŠU – HOTPOT

Slovanský dům, Na Příkopě 859/22, Praha 1 

Speciální denní nabídka:

Přijďte si svůj oběd uvařit sami!

Usadí vás ke speciálnímu stolu, který je zároveň indukční deskou. Naservírují vám hrnec s vroucím vývarem, ve kterém si postupně uvaříte, na co máte zrovna chuť – mořské plody, plátky masa, čerstvou zeleninu nebo houby.

DHABA BEAS Slovanský dům

Na Příkopě 22, Praha 1 

Speciální denní nabídka:

Bufetová nabídka vegetariánských a veganských jídel

vycházející hlavně z tradiční indické, thajské, vietnamské a české kuchyně

Cena vybraného jídla z bufetu je počítána dle váhy: 100g za 31,90 Kč.

VAPIANO MYSLBEK

Na Příkopě 21, Praha 1 

Obědová nabídka se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.

Speciální obědová nabídka:

PIZZA PROSCIUTTO COTTO E FUNGHI – 189 Kč

LOKALITA OVOCNÝ TRH ULICE

PUBLIC CHILLI

Ovocný trh 12, Praha 1 

Polévka:

Shitake krémová polévka – 69 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí katsudon s vejcem a rýži – 219 Kč

Biang biang nudle s hovězím masem, čili a pak choi – 219 Kč

Speciální nabídka:

KURZY VAŘENÍ

V Public Chilli pořádají kurzy vaření, kde vás Natali naučí vařit speciality převážně asijské kuchyně.

Více informací ZDE V ODKAZU.

NA ČEPU

Ovocný trh 1096/8, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévky:

Hovězí vývar s masem a nudlemi, 0,3l – 55 Kč

Špenátový krém, 0,3l – 55 Kč

Hlavní jídlo:

Hovězí plátek po frankfurtsku, dušená rýže, 130g – 195 Kč

Kuřecí medailonky, žampionová omáčka, smažené bramborové hranolky, 130g – 199 Kč

Vepřové kostky na slanině, dušená rýže, 150g – 190 Kč

Špagety carbonra, parmezán, 250g – 190 Kč

Mix trhaných salátů s cherry rajčaty, grilovanými krevetami a citrusovou redukcí, toast, 300g – 235 Kč

Menu:

Hovězí vývar s masem a nudlemi, 0,3l   & Smažený hermelín, vařený brambor, tatarská omáčka, 100g – 235 Kč

Nápoje k obědu:

Coca cola, Coca cola zero, 0,2l – 45 Kč

Birell, birell pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč

Čepovaná malinovka, 0,25l – 39 Kč

Filtrovaná voda s citrusy, 0,45l – 39 Kč

NOVÝ BONUS PROGRAM / 10+1 / –  každý “ jedenáctý “ oběd do 200 Kč je ZDARMA!

Rozhovor se spolumajitelem restaurace Na Čepu – Jiřím Mokrým.

LOKALITA JAKUBSKÁ ULICE

GAMBEROROSSO

Jakubská 744/4, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Minestrone – italská zeleninová polévka – 65 Kč

Hlavní jídlo:

Insalata Caesar – Caesar salát, vejce, slanina, ančovičky, parmezán – 179 Kč

Fregola Sarda con zafferano, formaggio di capra, carote, broccoli – sardinská fregola s šafránem, kozí sýr, karotka, brokolice – 190 Kč

Gnocchi di patate con salsiccia, pomodori, finocchio, peperoncino – bramborové noky se salsicciou, rajčata, fenykl, chilli – 210 Kč

Filetto di maiale, crocchette di parmigiano, sugo di funghi – vepřová panenka, parmezánové krokety, houbový jus – 385 Kč

Pizza:

Pizza Margherita e Provolone – rajčata San Marzano, Mozzarella Fior di Latte, sýr provolone, chilli – 199 Kč

SNĚMOVNA V JAKUBSKÝ

Jakubská 674/5, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Od 2.9.2024 bude z důvodu rekonstrukce OD KOTVA uzavřena letní zahrádka.

RESTAURACE je nadále V PROVOZU. 

Polévka:

Tomatová s parmazánem  – 49 Kč

Hlavní jídlo:

Hovězí nudličky dušené ve smetanovo-hořčičné omáčce, basmati rýže – 165 Kč

Řecká musaka s mletým masem a rajčaty, rukolový salátek – 160 Kč

Steak z vepřového karé s grilovaným jablkem, bramborové rösty s cibulí – 160 Kč

Půlka kuřátka pečená na podmáslí, česnekové brambory – 225 Kč

Dušené telecí ossobuco na červeném víně a kořenové zelenině, bramborové krokety – 225 Kč

Špagety aglio olio peperoncino, strouhaný sýr grana padano – 215 Kč

Okurkový, tomatový nebo mrkvový salátek – 49 Kč

Cheesecake se slaným karamelem  – 65 Kč

LOKALITA NA POŘÍČÍ ULICE

AMANO

Na Poříčí 48, Praha 1

Polední menu servírují formou denních specialit ve všední dny od 12:00 do 15:00 hod.

Nabídka:

Polévka 125 Kč

Pasta / Risotto 345 Kč

Maso / Ryba 395 Kč

Menu:

Velouté z karamelizované červené řepy, mascarpone, pinie

Strozzapreti ai fruti di mare, Sorrentský citron

CAFÉ IMPERIAL

Na Poříčí 1072/15, Praha 1

Polévka:

Hovězí vývar s nudlemi a zeleninou – 85 Kč

Předkrm:

Salát Nicoise s tuňákovým konfitem – 189 Kč

Hlavní jídlo:

Filet z mořského vlka s fenyklovým salátem, hráškem a bramborovými noky – 299 Kč

Hovězí Stroganoff s dušenou rýží – 289 Kč

Smažené hříbky v rozmarýnové panko strouhance s pažitkovým bramborem a bylinkovou majonézou – 269 Kč

LA REPUBLICA

Na Poříčí 1041/12, Praha 1

Polévka:

Hráškový krém – 40 Kč

Hlavní jídlo:

Smažená treska s bramborovou kaší – 119 Kč

Kuřecí medailonky s pepřovou omáčkou a americkými brambory – 119 Kč

Svíčková s hovězím válečkem a houskovými knedlíky – 119 Kč

Grilovaný filet z lososa se středomořskou restovanou zeleninou – 299 Kč

Hovězí ball tip steak s gratinovanými brambory a omáčkou demiglace – 299 Kč

La Corte & Dvůr restaurant

Na Poříčí 44, Praha 1

Polévka:

Silný kuřecí vývar – S kořenovou zeleninou vejcem

Hlavní jídlo:

Lasagne di Pollo con Broccoli – Kuřecí maso, bešamelová omáčka, brokolice, máslo, rukola, parmezán

Risotto alla Barbabietola e Formaggio di Capra – Červená řepa, kozí sýr, česnek, citronová kůra, červené vino, máslo, parmezán, vývar, polníček, vlašské ořechy

Medalionky z vepřové panenky – s hořčicovou smetanovou omáčkou, fazolkami s kukuřici a petrželkou

Pizza:

Pizza Caprese – Drcená rajčata, Mozzarella Fior Di Latte, čerstvá rajčata, bazalka, parmezán

Pizza Salmone – Smetana, Mozzarella Fior Di Latte, losos, limetková šťáva, bazalka

NEXT DOOR by IMPERIAL

Zlatnická 1126/3, Praha 1

Polévka:

Polévka z kysaného zelí s uzenou paprikou a pancettou – 85 Kč

Předkrm:

Galantina z kachny s brusinkovým chutney – 195 Kč

Hlavní jídlo:

Grilovaný filet z nilského okouna se zeleninovou ratatouille – 315 Kč

Nadívané selečí koleno s krémovým špenátem a kroketou z krup a hříbků – 295 Kč

Píchavky smažené v rozmarýnové panko strouhance s bramborovou kaší a marinovanými okurkami – 285 Kč

LOKALITA CELETNÁ ULICE

PIVOVAR U SUPA

Celetná 563/22, Praha 1

Polévka:

Brokolicový krém s parmazánem – 57 Kč

Hlavní jídlo:

Skotské smažené vejce s bramborovou kaší a zelným salátem s řepou – 175 Kč

Rýžový salát s grilovaným lososem a japonskou majonézou – 175 Kč

PASTA FRESCA

Celetná 11, Praha 1

Polévka:

Hrášková polévka s opečenou slaninou – 85 Kč

Hlavní jídlo:

Tagliatelle s cuketou, brokolicí a lilkem – 208 Kč

Rigatoni s italskou klobásou – 235 Kč

Krůtí prso s brokolicí a kukuřičným pyré – 338 Kč

LOKALITA SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ

Sensa Fine Food Bistro 

Senovážná 8, Praha 1

Polední menu je v nabídce ve všední dny od 11:00 do 15:00 hod.

BRASSERIE THE JULIUS

Senovážné náměstí 939/3, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Denní polévka – 85 Kč

Předkrmy:

Huspenina ze zeleniny a vepřového masa, gel z octu, nakládaná zelenina – 140 Kč

Hlavní jídlo:

Smažené řízečky z vepřové panenky v křupavé strouhance, teplý bramborový salát s ředkvičkami a petrželí, citrón – 290 Kč

Pečená krutí roláda, krémová kukuřičná polenta, glazovaná karotka, omáčka z bylinek a česneku – 280 Kč

Opečený filet z okouníka červeného, mrkvové pyré, zelený hrášek na másle, tomatová salsa – 290 Kč

Vaječné tagliatelle s krémovou houbovou omáčkou, restované lesní houby s tymiánem, lanýžový olej, hoblinky tvrdého sýru – 280 Kč

Dvouchodové menu:

Denní polévka a hlavní jídlo si vyberte dle vaší chuti – 315 Kč

Dezerty:

Kokosová laskonka, mascarpone, čokoláda, maliny – 140 Kč

Mandarinkový sorbet s Proseccem House of Julius Meinl – 90 Kč

Něco zdravého:

Listový salát, čerstvá zelenina, domácí dresink – 210 Kč

Extra losos –  110 Kč

Extra kuře – 70 Kč

ZEM PRAGUE

Hotel Andaz, Senovážné náměstí 976/32, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

Cena poledního menu:

1 CHOD – 365 Kč, 2 CHODY – 495 Kč, 3 CHODY – 565 Kč

Předkrmy:

LOSOSOVÝ TATARÁK – Nakládaná šalotka | creme fraîche | pažitka | chips z černého kořene

CIZRNOVÉ PYRÉ – Nakládaný květák | granátové jablko | lískové ořechy

MRKVOVÝ KRÉM – Pečená mrkev | nakládaný zázvor | zakysaná smetana

Hlavní jídlo:

HOVĚZÍ KROKETA – Dýňové pyré | nakládané švestky | karamelizované ořechy

KRÁLÍČÍ HŘBET – Špenát | konfitovaný česnek | bramborové šišky

SMAŽENÉ ŽAMPIONY – Konfitovaná brambora | tatarská omáčka | nakládaná kedlubna

Dezert:

RAKYTNÍKOVÉ CREME BRULEE – Švestkový kompot | lískovo-oříšková zmrzlina

HOFFA BAR PRAHA

Senovážné náměstí 22, Praha 1

Polévka:

Hráškový krém s krutony , 4 dcl   – 70 Kč

Domácí hovězí vývar, 4 dcl    – 70 Kč

Polévka s hlavním chodem, 2 dcl    – 30 Kč

Hlavní jídlo:

Lasagne bolognese, 150g – 180 Kč

Krůtí prsa na tymiánu s mrkvovým pyré a baby špenátem, 150g – 180 Kč

Ravioly plněné ricottou a špenátem s bazalkovým pestem a piniemi,  250g    – 170 Kč

Salát Panzanella s rajčaty, okurkou, paprikou, ančovičkami a krutony, 200g – 170 Kč

Dezert:

Dezert dle denní nabídky   – 60 Kč

VINOGRAF SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ

Senovážné náměstí 23, Praha 1

Polévka:

Celerový krém, s restovanými houbami, bylinkovým olejem a krutony  – 85 Kč

Malá jídla:

Hráškový hummus, avokádo, sušené olivy a petrželkový olej – 165 Kč

Smažené kuřecí krokety, marinovaná salátová okurka, lanýžová majonéza – 185 Kč

Smažené kalamáry, chilli limetková majonéza – 195 Kč

Burrata, pečená malá rajčata, bazalkové pesto s piniemi a křupavé krutony – 225 Kč

Salát:

Salát z pečené červené řepy, kozího sýru, pomerančů, lískové ořechy a rukola – 195 Kč

Hlavní jídlo:

Spaghetti cacio e pepe, Pecorino, Grana Padano, černý pepř – 195 Kč

Risotto s lesními hříbky – 275 Kč

Porchetta, bramborová kaše s hrubozrnnou hořčicí, bylinková šťáva, marinovaná okurka – 225 Kč

Pomalu pečený roastbeef, zámecké brambory, játrová omáčka – 325 Kč

Guazzetto, bílá ryba, rajčata, brambory, šafrán, chilli, mušle – 395 Kč

Dezert:

Mučenkové tiramisu    – 105 Kč

SOUVLAKI BAR – GREEK GRILL

Dlážděná 4, Praha 1

Polévka:

DOMATOSUPA – Rajčatová polévka   – 49 Kč

Hlavní jídlo:

BRIZOLA CHIRINÍ – Vepřová krkovice na grilu s hranolkami a tzatziki – 189 Kč

MUSAKA  – Plátky brambor a lilku směs mletého hovězího , zapečené bešamelem – 209 Kč

FETA PSITÍ – Grilovaná feta, rajče, paprika pečená na grilu s oregánem, pita – 169 Kč

GYROS CHIRINOS – Vepřový gyros,pita, tzatziki, salátek – 189 Kč

GYROS KOTOPULO – Kuřecí gyros, pita, tzatziki, salátek – 189 Kč

LOKALITA JINDŘIŠSKÁ ULICE

RESTAURACE TISKÁRNA – JINDŘIŠSKÁ

Jindřišská ulice 940/22, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

KUŘECÍ VÝVAR S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY – 59 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ KUNG – PAO s arašídy a jarní cibulkou, jasmínová rýže – 189 Kč

FALEŠNÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ na česneku, šťouchané brambory se špenátem – 189 Kč

BAVORSKÉ KLOBÁSY, čočka na kyselo s cibulkou na sádle, okurka – 179 Kč

Speciální tip:

SMAŽENÉ TELECÍ ŘÍZEČKY V BYLINKOVÉ STROUHANCE, brambory vařené v páře, okurkový salát s kysanou smetanou a koprem – 219 Kč

ŠPEJLE – BISTRO a TAPAS BAR

Jindřišská 937/16, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Nabídněte si z našeho špejlového baru:

Účtovat vám budou podle počtu nasbíraných špejlí 33 Kč / ks

LOKALITA PRAŽSKÁ MASARYČKA

MASARYČKA

Masarykovo nádraží, Havlíčkova 1014/2, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:30 hodin.

Polévka:

Kuřecí vývar s masem a nudlemi – 65 Kč

Předkrm:

Celerový salát se zakysanou smetanou, jablky a hroznovým vínem – 59 Kč

Hlavní jídlo:

Gnocchi s baby špenátem, smetanou a Gorgonzolou – 165 Kč

Rajská omáčka s hovězím masem a houskovým knedlíkem – 169 Kč

Hovězí nudličky Stroganoff (žampiony, kyselé okurky, kapary), jasmínová rýže – 175 Kč

Vepřová kotleta s liškovou omáčkou, gratinovaný brambor se sýrem Grana Padano – 229 Kč

FUZE PRAHA

Na Florenci 2139/2, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:30 hodin.

Polévka:

Houbový krém s krutony   – 69 Kč

Slepičí vývar se zeleninou Julienne a vaječnými nudlemi – 49 Kč

Předkrm:

Salát z pečeného květáku, dýně, semínek, chilli-medovou zálivkou a bylinkovou bagetkou – 149 Kč

Hlavní jídla:

Kuřecí steak s krémovou omáčkou s pórkem a tarhoňou – 159 Kč

Moravský vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem – 169 Kč

Fish and chips s koprovým dipem – 179 Kč

Speciality dne:

Houbové ragú po Burgundsku s nakládanou cibulkou a jasmínovou rýží – 185 Kč

Kuřecí supreme s citronovou trávou, thajským chilli a vaječnými nudlemi – 235 Kč

Steak z vepřové kotlety se špenátem, fenyklem, sušenými rajčaty a pečenými grenaillemi – 250 Kč

Dezert:

Jablečný crumble se zakysanou smetanou – 49 Kč

Nápoje k obědu:

Sklenice vody, 02l – 35 Kč

Domácí ledový čaj – jasmín, broskev, 0,2l – 49 Kč

TransFUZE 12, 0,3/0,5l – 59 Kč / 69 Kč

Filtrovaná voda, 0,75l – 89 Kč

La Bottega Linka

Havlíčkova 1680/13, Praha 1

Polévka:

Rybí minestrone, bazalkové pesto

Hlavní jídlo:

Pappardelle, hovězí ragů, foie gras emulse

LOKALITA NA FLORENCI

GREENTABLE – BISTRO

Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1

Polévka:

Krém z pečené dýně, dýňová semínka, oříškový olej, malá – 75 Kč

Krém z pečené dýně, dýňová semínka, oříškový olej, velká – 105 Kč

Hlavní jídlo:

Lanýžové rizoto, nakládané lišky, listový salát, vinaigrette – 235 Kč

Tagliatelle toscana crema, cherry rajčata, olivy, rozmarýn – 235 Kč

Koprová omáčka, dvě vejce z louky, grenaille z pece – 225 Kč

Salát s pečenou dýní, jablko, ořechy, grilovaný hermelín, dresink s javorovým sirupem, brusinky, rozpečená bagetka – 245 Kč

GREENTABLE – GASTRO LOUNGE

Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:45 hodin.

Předkrm:

Šafránová polévka s krevetovým tatarákem – 145 Kč

Telecí tatarák s creme Fraiche s limetkou a květákovým pyré – 255 Kč

Hlavní jídlo:

Risotto s lesními houbami s sýrem Tallegio – 385 Kč

Filet s halibuta s omáčkou meuniere a ratté bramborami – 625 Kč

Kuřecí supreme a bramborovým pyré, pečeným květákem a karamelizovanou šalotkou s tymiánovým demi-glace – 425 Kč

Filet z telecí svíčkové s petrželovým pyré, černým kořenem a smržovou omáčkou – 585 Kč

Dezert:


Čokoládový brownie s vanilkovou zmrzlinou a lískovým ořechem – 185 Kč

LOKALITA OPLETALOVA ULICE

THE MONKEY BAR

Opletalova 21, Praha 1

NOVÁ NABÍDKA

Obědové denní brunche se podávají ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin.

Denní Brunch:

Omeleta | cuketa | sýr čedar – 190 Kč

Vejce benedikt dle vlastního výběru | uzený losos | šunka serrano nebo pečený losos – 270 Kč

Smažené vejce | pečený špenát | uzený losos – 220 Kč

Avokádový chléb | fíky | sýr feta | cherry rajčata – 240 Kč

Francouzský toast | ananas | vanilka | kešu   – 260 Kč

Domácí vafle | višně | nutella | šlehačka  – 230 Kč

Týdenní obědová nabídka:

RESTAURACE BREDOVSKÝ DVŮR

Politických vězňů 13, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:45 hodin.

Hlavní jídlo:

Steak z lososa na citronovém pepři, vařené brambory, limetkový dip – 209 Kč

Ragů z vepřové panenky, se slaninou, mrkví, petrželkou, smetanou a bílým vínem, dušená rýže – 179 Kč

Steak z kuřecího prsa, podávaný na dýňovém rizotu z kulatozrnné rýže, rozmarýnové pesto, parmazán – 179 Kč

Pečený prejt, vařené brambory, kysané bílé zelí – 169 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ VÁCLAVÁK

PEONY ASIAN FUSION

Palác Koruna, Václavské náměstí 1, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Gyoza polévka – Domácí japonský vývar, Gyoza knedlíčky, zelenina, koriandr, sezamový olej – 59 Kč

Hlavní menu:

M1: Sake Yaki – Grilovaný losos s restovanou zeleninou a teriyaki omáčkou, jasmínová rýže – 249 Kč

M2: Beef On Grill – Grilované hovězí plátky na VN způsob, hřibková omáčka, sezónní salát, jasmínová rýže – 239 Kč

M3: Bun Ga Nems – Restované kuře s česnekovým máslem a závitky, rýžové nudle, salát, rybí omáčka, VN bylinky, arašídy, křupavá cibulka – 209 Kč

M4: Tiger Set (Ebi Philly Maki, Temaki Ebi, Ebi Nigiri) – EPM – Tygří krevety, avokádo, krémový sýr Tiger, TE: Kornout s rýží, vařená kreveta, okurka, avokádo, koktejlová omáčka – 269 Kč

M5: Volcano Roll + California maki – – IN: Pikantní losos, sýr, avokádo, okurka, krab, Out: Pálivá omáčka, tobiko, M: Krabí krém – 269 Kč

Nápoje:

Birell, pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč

Pilsner Urquell, 12°, 0,3l – 39 Kč

Coca – cola – 39 Kč

RESTAURACE TALÍŘ

Václavské nám. 779/16, Praha 1

Každý všední den připravujeme polední degustační menu mezi 11:00 a 14:00 hod.

Denní menu:

Nabídka je rozdělená do tří sekcí: studená, teplá a sladká. 

Můžete vybírat očima a podle nálady, na co zrovna budete mít chuť a co vás nejvíce zaujme.

Jídelní lístek u nás nenajdete, zato bar plný českého tapasu servírovaný na malých talířkách.

Talířky:

Můžete si vybrat tapas ze tří velikosti talířků, které jsou v hodnotě 33 Kč a 66 Kč a 99 Kč.

LOKALITA ŠTĚPÁNSKÁ ULICE

ALCRON RESTAURANT

Hotel Alcron, Štěpánská 623/40, Praha 1

Předkrmy:

Pečená dýně – dýňový dresing – estragon – nakládaná dýně – créme fraîche – dýňové semínko – 165 Kč

Čočková polévka – kořenová zelenina – chlebové krutony – 145 Kč

Hlavní jídlo:

Kroupy – lesní houby – farmářský sýr – liška nálevkovitá – kyselé máslo – 295 Kč

Štítník – marinovaná řepa – čirůvka fialová – řepové pyré – kedlubna – rybí velouté – 365 Kč

Kuřecí ballotine – lokše – kukuřice – gel z červeného zelí – demi glace – 375 Kč

Hovězí svíčková – bramborová kaše – divoká brokolice – demi glace – 790 Kč

Dezert:


Pistáciový dort, malin – 145 Kč

Sorbet z křídlatky, 1 kopeček – 70 Kč

Navíc můžete využít i nabídku A LA CARTE v odkazu ZDE

KAVÁRNA BÍLÁ VRÁNA

Ve Smečkách 604/5, Praha 1

Sociálně prospěšný podnik při organizaci POHODA, z.ú. ve kterém pracuji lidé s mentálním postižením.

Cena obědů:

Polévka – 55 Kč

Hlavní jídlo – 139 Kč

Menu – 159 Kč

Polévka:

Zelná polévka s klobásou

Hlavní jídlo:

Vepřový guláš s houskovým knedlíkem

Dezert:

Moučník dle denní nabídky

LA CASA TRATTORIA 

V Jámě 8, Praha 1

Polévka:

Krémová cizrnová polévka s opečenou slaninou a petrželkou – 49 Kč

Hlavní jídlo:

Trhané listy salátů s parmskou šunkou, mozzarellou, variaci rajčat a křupavou focacciou – 169 Kč

Bramborové gnocchi s dýní, krůtími nudličkami, Gorgonzolou a praženými vlašskými ořechy – 179 Kč

Filet tresky pod bylinkovou krustou, salát z černé čočky, bramborovo-hráškové pyré – 189 Kč

LOKALITA VODIČKOVA ULICE

BOHEMIA GOOSE

Vodičkova 682/20, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.

Polévky:

Bramboračka s lesními hříbky – 60 Kč

Saláty & Těstoviny:

Spaghetti Bolognese sypané parmanzánem – 160 Kč

Trhané listové saláty s melounem Galia a kachním pršutem – 160 Kč

Hlavní jídlo:

1/4 Grilované kuřátko z našeho Pipi Grilu, pečené Grenaille a malý salát Coleslaw – 170 Kč

Smažený květák, vařené brambory, domácí tatarka a malý okurkový salát – 170 Kč

Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou, borůvkami a strouhaným marcipánem – 170 Kč

Kuřecí nudličky na zeleném pepři, jasmínová rýže – 180 Kč

Smažený řízek z vepřové pečeně, vařené brambory a malý okurkový salát – 180 Kč

Hovězí váleček s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem – 180 Kč

Vykostěné vepřové koleno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem – 200 Kč

Dezert:

Dezert dle denní nabídky – 69 Kč

Nápoje:

Prémiový ležák Krušovice Bohém, 0,4l – 49 Kč

GARDEN´S RESTAURANT

Vodičkova 35, Praha 1

Polévky:

Hovězí vývar, domácí nudle, játrové knedlíčky, zelenina – 155 Kč

Předkrmy:

Hovězí carpaccio, olivy taggiasche, parmezán, rukola, pečivo – 355 Kč

Čerstvé ústřice Fine de Claire No. 2 (Normandie), omáčka Mignonette, podáváme na ledu s citronem – 1 ks | 105 Kč

Tatarák z jeleního hřbetu, lanýž, citrónová kůra, parmezán, pečivo – 365 Kč

Hlavní jídlo:

Domácí pappardelle s hovězí svíčkovou, hříbková omáčka s estragonem, cherry rajčata, baby špenát, parmezán – 485 Kč

3 chodové menu – 735 Kč

Filet kranase, salicorne, langustýnka, šafránový beurre blanc, ratte brambory, microgreens – 730 Kč

3 chodové menu – 980 Kč

LOKALITA JUNGMANNOVO NÁMĚSTÍ

RESTAURACE OTEVŘENO

Jungmannovo náměstí 763/3, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

ČOČKOVÁ – slanina – 69 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ SUPREME BEZ KOSTI – kuskus, salátek – 209 Kč

VEPŘOVÉ VÝPEČKY – houskový knedlík, zelí – 209 Kč

SMAŽENÝ KVĚTÁK – vařené brambory – 189 Kč

ŘECKÝ SALÁT – zelenina, balkánský sýr, olivy – 189 Kč

LOKALITA NÁRODNÍ ULICE

CAFÉ LOUVRE

Národní 22, Praha 1

Polévka:









Krém z červené čočky s pikantní klobásou
, 0,25l – 59 Kč

Jemný krém z kokosových fazolí, smažené kukuřičné nudle, česnekový chilli olej, 0,4l – 99 Kč

Velký hovězí vývar s játrovým knedlíkem a zeleninou, 0,4l – 79 Kč

Hlavní jídlo:

Hovězí kostky na srbský způsob, dušená rýže basmati , 150g – 179 Kč

Moravský vrabec, dušené hlávkové zelí, domácí bramborové knedlíky, 150g – 189 Kč

Sekané krůtí řízečky s mozzarellou a bylinkami, bramborová kaše, zelný salátek s majonézou, 150g – 199 Kč

Drůbeží rizoto se zeleninou, strouhaný sýr, okurkové řezy, 350g – 179 Kč

Bramborové gnocchi s brokolicí ve smetanové omáčce, strouhaný parmazán, 350g – 189 Kč

SPECIALITA – restovaná telecí játra na majoránce, opečené brambory, domácí tatarská omáčka, 200g – 199 Kč

NEJVÍCE ŽÁDANÉ – VELKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ, karlovarské knedlíky, 200g – 269 Kč

NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SVÍČKOVÁ PEČENĚ NA SMETANĚ, houskové knedlíky, brusinky, 200g – 269 Kč

NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SMAŽENÉ KRŮTÍ ŘÍZEČKY V SEZAMOVÉ STROUHANCE, vídeňský bramborový salát, polníček, 180g – 269 Kč

KOZLOVNA U PAUKERTA

Národní 981/17, Praha 1

Polévka:

Bramboračka s hříbky – 50 Kč

Hlavní jídlo:

Znojemská hovězí pečeně s dušenou rýží – 192 Kč

Uzená vepřová krkovice s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem – 185 Kč

Noky s kuřecím masem, špenátem, smetanou a parmazánem – 189 Kč

RESTAURACE TISKÁRNA – NÁRODNÍ

Národní 39, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

KUŘECÍ VÝVAR S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY – 59 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ KUNG – PAO s arašídy a jarní cibulkou, jasmínová rýže – 189 Kč

FALEŠNÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ na česneku, šťouchané brambory se špenátem – 189 Kč

BAVORSKÉ KLOBÁSY, čočka na kyselo s cibulkou na sádle, okurka – 179 Kč

Speciální tip:

SMAŽENÉ TELECÍ ŘÍZEČKY V BYLINKOVÉ STROUHANCE, brambory vařené v páře, okurkový salát s kysanou smetanou a koprem – 219 Kč

LOKALITA SPÁLENÁ ULICE

VAPIANO QUADRIO

Spálená 2121/22, Praha 1 

Obědová nabídka se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.

Speciální obědová nabídka:

PIZZA PROSCIUTTO COTTO E FUNGHI – 189 Kč

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Související příspěvky