POLEDNÍ MENU – Pátek 23.2.: Kde se dnes na Příkopech můžete dobře najíst? Poradíme s výběrem!

Dobře se najíst v centru Prahy na Pražských Příkopech je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pátek 23.2.2024

(vybraná jídla a restaurace)

LOKALITA HYBERNSKÁ ULICE

ČERVENÝ JELEN

Hybernská 1034/5, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:15 hodin.

Polévky:

Kuřecí kaldoun | petrželové nudle | droby | kořenová zelenina | pórek | pažitka | – 85 Kč

Topinamburové cappuccino | mléčná pěna | lanýžový olej | | houbová oplatka se slaninou | – 90 Kč

Hlavní jídlo:

Krůtí roláda na paprice | 150g | slanina | zakysaná smetana | krupicové noky | broccolini | – 255 Kč

Domácí gravlax z lososa | 100g | pohankový lívanec | koprová zakysaná smetana |okurka v ginu | rukola | – 240 Kč

Zvěřinový „Shepherd’s pie“ | 300g | mrkev | hrášek | bramborová kaše | čedar | fermentovaná zelenina | – 235 Kč

Halušky s bryndzou | špek | bramborová drobenka | salát polníček | dresink z podmáslí | – 225 Kč

Suflé z dýně Hokaido | parmazánový bešamel | karamelizované jablko | kešu ořechy | rukola | – 225 Kč

Dezert:

Malinový tart | žloutkový krém | tvaroh | – 70 Kč

Speciální nabídka:

V nabídce restaurace Červený Jelen na obědovém menu naleznete navíc ještě GRILL a A LA CARTE MENU i další dezerty.

Celé obědové menu naleznete ZDE V ODKAZU.

LOKALITA V CELNICE ULICE

LA GARE

V Celnici 1038/3, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 hodin.

Polévka:

Tomatová s bazalkou – 85 Kč

Předkrm:

Hovězí tartar, hlíva, kapary, brioška – 185 Kč

Hlavní jídlo:

Tarte flambée s uzeným lososem – 235 Kč

Hříbkové risotto, parmazán, rukola – 249 Kč

Pražma královská, dýně, růžičková kapusta, šafránové velouté – 364 Kč

Králičí stehno na hořčici, bylinkové špetzle – 317 Kč

Dušená hovězí plec, marinované vejce, cornichons – 265 Kč

CACAO PRAGUE

V Celnici 1031/4, Praha 1 

Polévka:

Hovězí vývar – 50 Kč

Hlavní jídlo:

Grilovaný losos s hráškovým pyré – 175 Kč

Špagety s mozzarellou, rukolou a sušená rajčata – 145 Kč

Zelený ledový čaj – 40 Kč

KOLKOVNA CELNICE

V Celnici 1031/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Kapustová polévka se slaninou – 45 Kč

Hlavní jídlo:

Grilovaná vepřová pečeně, fazolkové lusky, mačkaný brambor – 209 Kč

Kuřecí gyros s kořením, hranolky, pita chléb, okurkové tzatziky, 150 g  – 189 Kč

RESTAURACE OBECNÍ DŮM

Nám. Republiky 1090/5, Praha 1

LOKALITA NA PŘÍKOPĚ ULICE

KOGO Slovanský dům

Na Příkopě 22, Praha 1 

Speciální denní nabídka:

CARPACCIO Z ČERSTVÉHO TUŇÁKA S VOLSKÝM OKEM A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč

TATARÁK Z TUŇÁKA, LOSOSA A AVOKÁDA S WASABI MAJONÉZOU – 595 Kč

TATARÁK Z TUŇÁKA S AVOKÁDEM, SRIRACHOU A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč

RIZOTO S LANGUSTÝNAMI A KREVETAMI NA SICILSKÝ ZPŮSOB – 555 Kč

RIZOTO S KREVETAMI A ZELENÝM CHŘESTEM – 585 Kč

KREVETY V JAPONSKÉ TEMPUŘE S PIKANTNÍ OMÁČKOU – 695 Kč

FILET Z DIVOKÉHO MOŘSKÉHO VLKA NA PÁNVI S KREVETAMI, RAJČATY A OLIVAMI S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 695 Kč

CHOBOTNICE S CHERRY PICCANTE A KIMCHI – 565 Kč

FILET Z KAMBALY NA PROVENSÁLSKÝ ZPŮSOB S PEČENOU ZELENINOU – 725 Kč

SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK NA MILÁNSKÝ ZPŮSOB S BRAMBOROVOU KAŠÍ – 595 Kč

LOKALITA OVOCNÝ TRH ULICE

PUBLIC CHILLI

Ovocný trh 12, Praha 1 

Polévka:

Tom yum polévka s krevetami, kokosovým mlékem, čili a citronovou trávou – 69 Kč

Hlavní jídlo:

Bun bo nam bo, orestované hovězí maso s rýžovými nudlemi, salátem, arašídy, křupavou cibulkou a sladkokyselou omáčkou – 229 Kč

Vepřové maso na karamelu se salátem a kokosovou rýží – 229 Kč

Sezamové kuře s pikantní zázvorovou omáčkou, korejská rýže – 249 Kč

Speciální nabídka:

KURZY VAŘENÍ

V Public Chilli pořádají kurzy vaření, kde vás Natali naučí vařit speciality převážně asijské kuchyně.

Více informací ZDE V ODKAZU.

NA ČEPU

Ovocný trh 1096/8, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévky:

Hráškový krém, 0,3l – 50 Kč

Zabijačková polévka, 0,3l – 50 Kč

Hlavní jídlo:

Pivovarský hovězí guláš, houskový knedlík, 130g – 195 Kč

Pečené uzené koleno, šťouchané brambory, zelný salát, 130g – 190 Kč

Lasagne s kuřecím masem a listovým špenátem, 250g – 190 Kč

Caprese salát, opečený toast, 250g – 225 Kč

Menu:

Hráškový krém, 0,3l & Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, citron, 130g – 225 Kč

NOVÝ BONUS PROGRAM / 10+1 / – každý “ jedenáctý “ oběd do 200 Kč je ZDARMA!

Rozhovor se spolumajitelem restaurace Na Čepu – Jiřím Mokrým.

GAMBEROROSSO

Jakubská 744/4, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Minestrone – italská zeleninová polévka – 65 Kč

Hlavní jídlo:

Insalata mista con scamorza grigliata, barbabietola, pomodorini – míchaný salát s grilovanou scamorzou, řepa, cherry rajčata – 165 Kč

Strozzapreti all’Arrabbiata – strozzapreti s rajčatovou omáčkou, chilli papričky, česnek – 185 Kč

Risotto allo zafferano con filetto di maiale, piselli, spinaci, pomodorini – šafranové rizoto s vepřovou panenkou, hrášek, špenát, cherry rajčata – 205 Kč

Frittura di mare, insalata mista, maionese allo zafferano – fritované krevety, kalamáry, hejk, míchaný salát, šafranová majonéza – 335 Kč

Pizza Salsiccia e Nduja – rajčata San Marzano, fior di latte, čerstvá klobáska salsiccia, pikantní salám Nduja – 195 Kč

LOKALITA NA POŘÍČÍ ULICE

LA REPUBLICA

Na Poříčí 1041/12, Praha 1

Polévka:

Krémová česnečka s krutóny – 40 Kč

Hlavní jídlo:

Smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou – 159 Kč

Kuřecí špíz se zeleninou a šťouchanými brambory – 169 Kč

Trhané kachní maso s červeným zelím a bramborovými noky – 179 Kč

Vepřová žebra s BBQ omáčkou, pečivem a česnekovým dipem – 299 Kč

Steak z lososa s rajčatovým tatarákem a petrželovým olejem – 299 Kč

LOKALITA CELETNÁ ULICE

PIVOVAR U SUPA

Celetná 563/22, Praha 1

Polévka:

Špenátová – 57 Kč

Hlavní jídlo:

Vepřový řízek s bramborovým salátem – 175 Kč

Meruňkové knedlíky s oříškovým máslem a tvarohem – 175 Kč

PASTA FRESCA

Celetná 11, Praha 1

Polévka:

Cuketový krém – 85 Kč

Hlavní jídlo:

Spaghetti s rajčatovým pestem – 198 Kč

Černé tortelloni plněné uzenou treskou a mascarpone s vinnou omáčkou a koprem – 225 Kč

Krůtí prso v krustě z bílého chleba, bylinek a chilli papriček s brokolicí a bramborovým pyré – 328 Kč

LOKALITA SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ

BRASSERIE THE JULIUS

Senovážné náměstí 939/3, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Denní polévka – 85 Kč

Předkrmy:

Jamón Serrano sušená šunka, sýrové krekry, meloun, jahody – 190 Kč

Hlavní jídlo:

Grilovaný hovězí flank steak, relish ze zelných bylinek, zeleninová ratatouille, nakládaná šalotka, opečený topinambur – 290 Kč

Okouník červený, pyré z pečeného celeru, kapustičky na másle, sušená cherry rajčata, ravioli s ricottou – 290 Kč

Špikovaná hamburská pečeně s uzenou slaninou, kyselou okurkou, paprikovou klobásou a omáčkou z kořenové zeleniny, domácí knedlík – 280 Kč

Smažený kuřecí řízek z vykostěného stehna v křupavé strouhance s domácím bramborovým salátem, citrón – 280 Kč

Bramborové noky s gorgonzolou a sušenými rajčaty, vlašskými ořechy, hoblinkami tvrdého sýru a výhonky zeleniny – 280 Kč

Dvouchodové menu:

Denní polévka a hlavní jídlo si vyberte dle vaší chuti – 315 Kč

Dezerty:

Skořicové lívance s povidly a sladkým tvarohem – 140 Kč

Zmrzlina z černého rybízu, bílá čokoláda – 90 Kč

Něco zdravého:

Listový salát, čerstvá zelenina, domácí dresink – 210 Kč

Extra losos – 110 Kč

Extra kuře – 70 Kč

ZEM PRAGUE

Hotel Andaz, Senovážné náměstí 976/32, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Vejce, sojová omáčka, špenát, artyčok, pórek – 210 Kč

Vepřové rillete, nakládané okurky, červená cibule, hořčičné semínko – 230 Kč

Kachní consommé, játrové knedlíčky, bylinkové nudle, kořenová zelenina – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Husí prsa, celerovo-hořčičné pyré, švestky, jarní cibulka – 375 Kč

Jelito, uzený jazyk, nakládané zelí, smažená cibule, hořčičná majonéza – 375 Kč

Grilovaný haloumi sýr, cuketa, pak choi, kapie – 245 Kč

Dezert:

Malinový indian, čokoládový krém, malinový sorbet – 215 Kč

LOKALITA JINDŘIŠSKÁ ULICE

RESTAURACE TISKÁRNA – JINDŘIŠSKÁ

Jindřišská ulice 940/22, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

BRAMBORAČKA S HOUBAMI – 45 Kč

Hlavní jídlo:

PIKANTNÍ KATŮV ŠLEH se zeleninou, americké brambory – 175 Kč

GRATINOVANÝ LILEK s masovým ragú a mozzarellou, pšeničný bulgur – 175 Kč

SMAŽENÉ ŽAMPIÓNY, brambory vařené v páře, tatarská omáčka – 169 Kč

Speciální tip:

HOVĚZÍ KULATÁ PLEC SE SVÍČKOVOU OMÁČKOU, nakládané brusinky, domácí houskové knedlíky – 199 Kč

ŠPEJLE – BISTRO a TAPAS BAR

Jindřišská 937/16, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Nabídněte si z našeho špejlového baru:

Účtovat vám budou podle počtu nasbíraných špejlí 33 Kč / ks

LOKALITA PRAŽSKÁ MASARYČKA

MASARYČKA

Masarykovo nádraží, Havlíčkova 1014/2, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:30 hodin.

Polévka:

Mrkvový krém s kysanou smetanou a dýňovými semínky – 59 Kč

Předkrmy:


Rajčatový salát s cibulí a majonézou – 59 Kč

Hlavní jídlo:

Pikantní masové nudličky v bramboráku, sypané sýrem  – 169 Kč

Smažený stehenní kuřecí řízek s lehkým bramborovým salátem – 175 Kč

Velký řecký salát s olivami a marinovaným sýrem, rozpečená bageta  – 185 Kč

Filírovaná vepřová panenka, krémové žampiony s tymiánem,, máslové Grenaille – 229 Kč

LOKALITA NA FLORENCI

GREENTABLE – BISTRO

Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:30 hodin.

Polévky:


Bílá kyselice s houbami a vejcem (malá) – 75 Kč

Bílá kyselice s houbami a vejcem (velká + pečivo) – 105 Kč

Hlavní jídlo:

Fazolový guláš s tempehem, žitný dalamánek – 195 Kč

Hřejivá čočka s lilkem a cuketou, jasmínová rýže, jablkové čatní – 235 Kč

Jablková žemlovka z naší vánočky, meruňky, rozinky, tvaroh – 195 Kč

Hřejivá čočka s lilkem a cuketou, jasmínová rýže, jablkové čatní – 195 Kč

Řecký salát s olivami, slaný sýr, olivový olej, listový salát, domácí chléb – 235 Kč

Koprová omáčka, 2 vejce z louky, grenaille z pece – 195 Kč

Rajčata, trhaná mozzarella, olivová majonéza, olivový crumble, domácí chléb – 195 Kč

GREENTABLE – GASTRO LOUNGE

Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:45 hodin.

Předkrmy:


Artyčokový krém s pečenou hruškou – 125 Kč

Hlavní jídlo:

Mořský ďas v máslové omáčce se slávkami, citrusy a zeleninou  – 625 Kč

Grilovaná chobotnice s pěnou z pečených paprik, quinoa salsa a demi glace – 655 Kč

Risotto s Périgord černým lanýžem, telecí svíčkovou a divokou brokolicí  – 495 Kč

Hovězí Stroganoff s domácími bramborovými hranolky – 450 Kč

Dezert:

Cr?pe Suzette – 165 Kč

LOKALITA OPLETALOVA ULICE

THE MONKEY BAR

Opletalova 21, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Krémová houbová polévka – 100 Kč

Předkrmy:


Hummus se sušenými rajčaty a pita chlebem – 130 Kč

Ledový salát s tuňákem, wakame a grapefruitem – 170 Kč

Hlavní jídlo:

Rizoto s pečenými cherry rajčátky a uzenou pancettou  – 200 Kč

Špagety Aglio e Olio s krevetami – 220 Kč

Křupavý kuřecí řízek se salátem z čínského zelí a pažitkovou majonézou  – 250 Kč

Chilli con carne s dušenou rýží, zakysanou smetanou a koriandrem – 250 Kč

Grilovaný filet z pražmy královské s restovanou zeleninou ratatouille zeleninou – 240 Kč

Dezert:

Panna cotta s mučenkou – 100 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ VÁCLAVÁK

PEONY ASIAN FUSION

Palác Koruna, Václavské náměstí 1, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Polévka Pho bo (hovězí), tradiční vietnamská polévka s pho nudlemi, hovězí maso, asijské bylinky – zdarma

Hlavní jídlo:

Vit Sot Coctail, křupavá kachna, koktejlová omáčka, sezonní salát, jasmínová rýže – 239 Kč

Shaking Bo, restované hovězí se zeleninou, jasmínová rýže – 239 Kč

Mango Ga, restované kuřecí maso v domácí mango omáčce, zelenina, jasmínová rýže – 199 Kč

Sushi:

Tiger Crunchy + 2 ks nigiri ibodai, krevety, okurka, žlutá řepa, sýr, krabí krém, koktejlová omáčka, teriyaki, tobiko – 249 Kč

Yuki Roll + 2 ks nigiri ibodai, losos, sýr, okurka, krab, avokádo, sněhová a teriyaki omáčka, tobiko – 249 Kč

RESTAURACE TALÍŘ

Václavské nám. 779/16, Praha 1

Každý všední den připravujeme polední degustační menu. 

Polévka a tři degustační talíře se podávají mezi 11:00 a 14:00 hod.

Denní degustační menu:

Polévka – 36 Kč
Degustační talířek – 80 Kč

Polévka:

Bramborová polévka

Hlavní jídlo:

Vepřová panenka, fazolky, bramborové krokety

Kachna, červené zelí, bramborové placky, kachní šťáva

Salátek Waldorf s kuřecím masem, bagetka

LOKALITA VODIČKOVA ULICE

BOHEMIA GOOSE

Vodičkova 682/20, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.

Polévky:

Dršťková z hlívy ústřičné – 59 Kč

Výběr polévek z našeho stálého menu za zvýhodněnou cenu – 59 Kč

Hlavní jídlo:

Svíčková na smetaně, houskový knedlík, brusinky – 179 Kč

Trhaný přeštický čuník na restovaných bramborách se sázeným vejcem – 179 Kč

1/2 Pečeného kuřete, nakládaná zelenina, pažitkové brambory – 175 Kč

Domácí sekaná s bramborovou kaší a rajčatovým salátkem – 179 Kč

Tradiční česká zemlbába s jablky a tvarohem – 179 Kč

Dezert:

Dezert dle denní nabídky – 69 Kč

GARDEN´S RESTAURANT

Vodičkova 35, Praha 1

Polévky:

Hovězí vývar, domácí nudle, játrové knedlíčky, zelenina – 155 Kč

Předkrmy:

Hovězí carpaccio, olivy taggiasche, parmezán, rukola, pečivo – 325 Kč

Smoukovaná hovězí roštěná, yuzu okurka, perlová cibulka, dijon majonéza, piklovaná hořčičná semínka – 325 Kč

Foie gras pâté, kokosový gel, maliny, pistácie, máslová brioška – 345 Kč

Hlavní jídlo:

Treska Skrei na risottu z humřího bisque, zelený chřest, crumble, korál – 465 Kč (3 chodové menu 690 Kč)

Domácí pappardelle s hříbkovou omáčkou a dančím, estragon, parmezán – 425 Kč (3 chodové menu 650 Kč)

LOKALITA NÁRODNÍ ULICE

CAFÉ LOUVRE

Národní 22, Praha 1

Polévka:

DOMÁCÍ SLEPIČÍ POLÉVKA S MASEM A NUDLEMI, 0,25l – 59 Kč

ČESNEKOVÝ KRÉM S VEJCI, chlebovými krutóny a praženou slaninou, 0,4l – 99 Kč

VELKÝ HOVĚZÍ VÝVAR S JÁTROVÝM KNEDLÍKEM A ZELENINOU, 0,4l – 79 Kč

Hlavní jídlo:




ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK Z HOVĚZÍ ROŠTĚNÉ, dušená rýže
, 150g – 199 Kč

VEPŘOVÉ MEDAILONKY NA ŽAMPIÓNECH, opečené brambory, trhaný salátek, 150g – 179 Kč

PEČENÉ KUŘECÍ STEHÝNKO NA ZÁZVOROVÉ KAROTCE, bramborová kaše, 300g – 189 Kč

SMAŽENÉ FILÁTKO Z BÍLÉ TRESKY V TEMPUŘE, divoká rýže, omáčka barigoule, 200g – 199 Kč

ZELENINOVÉ RAGÚ S KOKOSOVÝM MLÉKEM A ČERVENÝM KARI, těstoviny z rýžové mouky, 250g – 189 Kč

SPECIALITA -TRHANÉ KRŮTÍ MASO V TORTILLE S FAZOLKAMI, kukuřicí a cheddarem, hranolky, avokádový dip, 350g – 219 Kč

NEJVÍCE ŽÁDANÉ – VELKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ, karlovarské knedlíky, 180g – 269 Kč

NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SVÍČKOVÁ PEČENĚ NA SMETANĚ, houskové knedlíky, brusinky, 200g – 269 Kč

NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SMAŽENÉ KRŮTÍ ŘÍZEČKY V SEZAMOVÉ STROUHANCE, vídeňský bramborový salát, polníček, 180g – 269 Kč

KOZLOVNA U PAUKERTA

Národní 981/17, Praha 1

Polévka:

Česnečka s chlebovými krutony – 50 Kč

Hlavní jídlo:



Hovězí burger s čedarem a čerstvou zeleninu, hranolky, tatarská omáčka
, 150g – 199 Kč

Kuřecí řízečky s máslovou bramborovou kaší, malý okurkový salát, 150g – 182 Kč

Srbské vepřové rizoto sypané sýrem, malý zelný salát, 280g – 179 Kč

RESTAURACE TISKÁRNA – NÁRODNÍ

Národní 39, Praha 1

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.

BRAMBORAČKA S HOUBAMI – 45 Kč

Hlavní jídlo:

PIKANTNÍ KATŮV ŠLEH se zeleninou, americké brambory – 175 Kč

GRATINOVANÝ LILEK s masovým ragú a mozzarellou, pšeničný bulgur – 175 Kč

SMAŽENÉ ŽAMPIÓNY, brambory vařené v páře, tatarská omáčka – 169 Kč

Speciální tip:

HOVĚZÍ KULATÁ PLEC SE SVÍČKOVOU OMÁČKOU, nakládané brusinky, domácí houskové knedlíky – 199 Kč

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Související příspěvky