V novém menu v Trezoru Špork kralují barvy a chutě podzimu

S říjnovými dny do apartních gočárovských prostor bývalého bankovního trezoru v suterénu pražské restaurace Červený Jelen vstoupil podzim se svými chutěmi a vůněmi. Marek Fichtner, executive chef Červeného Jelena, a František Hrdina společně připravili speciální podzimní menu, kterému dominují čerstvé suroviny s tímto ročním obdobím spojené. V delikátních úpravách se tak v Trezoru Špork servíruje dančí či jelení maso, ale také kaštanový dezert, pstruh nebo lanýži.

V novém menu v Trezoru Špork kralují barvy a chutě podzimu

Podzimní menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin.

Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

V novém menu v Trezoru Špork kralují barvy a chutě podzimu

PŘEDKRMY

Pečené foie gras | slaninovo šalotkový džem | Balsamico | hroznové víno | brioška* Dančí parfait | Portské želé | fermentovaná hruška * Račí bisque | celerová terina | jablko | fenykl | Pernod | náš chléb * Hovězí tatarák z české farmy | consommé | dýně | sladkokyselá červená řepa | Kampotský červený pepř* Korálovec ježatý | bramborová kroketa | houbový jus | shitake

V novém menu v Trezoru Špork kralují barvy a chutě podzimu

HLAVNÍ CHODY

Pstruh potoční | Champaigne omáčka | kaviár ze pstruha lososovitého |pastinák * Jelen | hřbet | krk | tartaletka | červená a žlutá řepa | Merlot * Kachní prso stařené na seně & trhané stehno | ricottové noky | červené zelí | hořčičné semínko * Přestický vepř | krkovice | kaše s černým lanýžem | spálená bílá cibule * Bramborová raviola & černý lanýž | ryzlink omáčka | Parmigiano Reggano

V novém menu v Trezoru Špork kralují barvy a chutě podzimu

SÝRY A DEZERTY

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí | rajčatová marmeláda | semínkové krekry | ořechy * Perníková variace | maková zmrzlina | mléčná čokoláda | švestky * Kaštanový mousse | karamel | Michel Cluizel čokoláda

O RESTAURACI ČERVENÝ JELEN

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a ? la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

KONTAKTY

Restaurace Červený Jelen

Hybernská 1034/5, Praha 1

info@trezorspork.cz

www.cervenyjelen.cz

www.trezorspork.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

Zdroj foto: Červený Jelen, Trezor Špork

Související příspěvky