Dobře se najíst v centru Prahy na Pražských Příkopech je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pátek 1.3.2024
(vybraná jídla a restaurace)
LOKALITA HYBERNSKÁ ULICE
ČERVENÝ JELEN
Hybernská 1034/5, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:15 hodin.
Polévky:
Dršťková | majoránka | česnekové lupínky | vídeňská šalotka | – 85 Kč
Houbový vývar | sušené hříbky | žampiony| | dýňové špecle | žloutek | řeřicha zahradní | – 90 Kč
Hlavní jídlo:
Hovězí Angus Rumpsteak dokrmovaný zrnem | 200g | česnekoví máslo | langoš | lanýžová majonéza | Peccorino | nakládaný květák & ředkvičky | hlíva ústřičná | Dobročinné jídlo (z každé porce 50 Kč) od Jiřího Langmajera a Marka Fichtnera pro hospic Svatého Lazara | www.hsl.cz | Více o Dobrojídle zde v odkazu | – 345 Kč
Telecí krk | 150g | křenová omáčka | restovaný pórek | cibulová buchta | – 245 Kč
Vepřová žebra v meruňkové bbq omáčce | 400g | pečená brambora na soli s čedarem | restované krémové žampiony | Pak Choi | – 235 Kč
Kroupové rissotto | gorgonzola | vlašské ořechy | rukola | červené zelí | – 225 Kč
Špenátové lasagne | Mozzarella | rajčata | jemné salátové listy | bazalkový dresink | – 230 Kč
Dezert:
Jablečný závin | vlašské ořechy | tažené těsto | skořicová zmrzlina | – 85 Kč
Speciální nabídka:
V nabídce restaurace Červený Jelen na obědovém menu naleznete navíc ještě GRILL a A LA CARTE MENU i další dezerty.
Celé obědové menu naleznete ZDE V ODKAZU.
LOKALITA V CELNICE ULICE
LA GARE
V Celnici 1038/3, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 hodin.
Polévka:
Květáková, lanýžový creme fraiche – 85 Kč
Předkrm:
Gratinovaný sýr munster, chlebové krekry – 185 Kč
Hlavní jídlo:
Tarte flambée s chorizem – 235 Kč
Stew z chobotnice, capary, rajčata, bylinkové máslo, grenaille – 369 Kč
Telecí řízek, celerový salát, zelená jablka, tymiánová omáčka – 325 Kč
Kančí ragú, černý bez, rozmarýnové noky – 286 Kč
CACAO PRAGUE
V Celnici 1031/4, Praha 1
Polévka:
Kuřecí vývar – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí stehno s bramborovou kaší a kyselou okurkou – 165 Kč
Rigatoni s rajčatovou omáčkou, mozzarellou a olivami – 155 Kč
Zelený ledový čaj – 40 Kč
KOLKOVNA CELNICE
V Celnici 1031/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Kmínová s vejcem – 45 Kč
Hlavní jídlo:
Smažená treska s bramborovou kaší a rajčatovým salátem, 120 g – 199 Kč
Segedínský guláš, houskové knedlíky, 150g – 189 Kč
LOKALITA NA PŘÍKOPĚ ULICE
KOGO Slovanský dům
Na Příkopě 22, Praha 1
Speciální denní nabídka:
CARPACCIO Z ČERSTVÉHO TUŇÁKA S VOLSKÝM OKEM A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA, LOSOSA A AVOKÁDA S WASABI MAJONÉZOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA S AVOKÁDEM, SRIRACHOU A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
RIZOTO S LANGUSTÝNAMI A KREVETAMI NA SICILSKÝ ZPŮSOB – 555 Kč
RIZOTO S KREVETAMI A ZELENÝM CHŘESTEM – 585 Kč
KREVETY V JAPONSKÉ TEMPUŘE S PIKANTNÍ OMÁČKOU – 695 Kč
FILET Z DIVOKÉHO MOŘSKÉHO VLKA NA PÁNVI S KREVETAMI, RAJČATY A OLIVAMI S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 695 Kč
CHOBOTNICE S CHERRY PICCANTE A KIMCHI – 565 Kč
FILET Z KAMBALY NA PROVENSÁLSKÝ ZPŮSOB S PEČENOU ZELENINOU – 725 Kč
SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK NA MILÁNSKÝ ZPŮSOB S BRAMBOROVOU KAŠÍ – 595 Kč
LOKALITA OVOCNÝ TRH ULICE
PUBLIC CHILLI
Ovocný trh 12, Praha 1
Polévka:
Malá pikantní a kyselá polévka z kuřecího vývaru – 69 Kč
Hlavní jídlo:
Smažená rýže s hovězím masem, vejcem, sójovými výhonky a křupavou cibulkou – 229 Kč
Červené kari s kuřecím masem, zeleninou a rýží – 249 Kč
Orestované udon nudle s hovězím masem, sezamovou omáčkou, zeleninou a křupavou cibulkou – 239 Kč
Speciální nabídka:
KURZY VAŘENÍ
V Public Chilli pořádají kurzy vaření, kde vás Natali naučí vařit speciality převážně asijské kuchyně.
Více informací ZDE V ODKAZU.
NA ČEPU
Ovocný trh 1096/8, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévky:
Minestrone, 0,3l – 50 Kč
Hovězí vývar s masem a nudlemi, 0,3l – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Hamburská vepřová plec, houskový knedlík, 130g – 185 Kč
Gratinovaný kuřecí steak, grenaille, 130g – 195 Kč
Ovocné meruňkové knedlíky s máslem, cukrem a tvarohem, 3 ks – 180 Kč
Zeleninový cous-cous se sýrem halloumi, 250g – 190 Kč
Míchaný zeleninový salát s triem smažených sýrů, brusinkový dip, 250g – 235 Kč
Menu:
Hovězí vývar s masem a nudlemi 0,3l & Zapečené brambory s uzeným masem, kyselá okurka, 250g – 225 Kč
Nápoje k obědu:
Birell, birell pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč
Čepovaná malinovka, 0,25l – 39 Kč
Filtrovaná voda s citrusy, 0,45l – 39 Kč
NOVÝ BONUS PROGRAM / 10+1 / – každý “ jedenáctý “ oběd do 200 Kč je ZDARMA!
Rozhovor se spolumajitelem restaurace Na Čepu – Jiřím Mokrým.
GAMBEROROSSO
Jakubská 744/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zuppa di pomodoro con parmigiano – rajčatová polévka s parmezánem – 65 Kč
Hlavní jídlo:
Melanzane alla Parmigiana – gratinovaný lilek, mozzarella, pečená rajčata, bazalka, parmezán – 179 Kč
Spaghetti Cacio e pepe špagety – Cacio e pepe, pecorino, černý a červený pepř – 190 Kč
Risotto con cozze, pomodoro, prezzemolo – rizoto se slávkami, rajče, petržel – 210 Kč
Lonza di maiale sous vide, lenticchie umbre, verdure, jus – vepřový bok sous vide, čočka po umbrijsku, zelenina, jus – 340 Kč
Pizza Finocchietto e Gorgonzola – rajčata San Marzano, fior di latte, fenyklový salám Finocchietto, gorgonzola, cibule – 199 Kč
LOKALITA NA POŘÍČÍ ULICE
LA REPUBLICA
Na Poříčí 1041/12, Praha 1
Polévka:
Čočková s uzeninou – 40 Kč
Hlavní jídlo:
Spaghetti aglio olio – 159 Kč
Quesadilla s kuřecím masem, cheddarem BBQ omáčkou a hranolkami – 169 Kč
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovými knedlíky – 179 Kč
Hovězí rib-eye steak s bramborovými rösti a hříbkovým ragú – 299 Kč
Tagliatelle Al‘ Nero s filírovanou vepřovou panenkou – 299 Kč
LOKALITA CELETNÁ ULICE
PIVOVAR U SUPA
Celetná 563/22, Praha 1
Polévka:
Čočková – 57 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí řízek, bramborová kaše, zelný salát – 175 Kč
Palačinky s ovocem a čokoládovou zmrzlinou – 175 Kč
PASTA FRESCA
Celetná 11, Praha 1
Polévka:
Kuřecí vývar s domácí těstovinou – 85 Kč
Hlavní jídlo:
Rigatoni quatro formaggi – 198 Kč
Spaghetti s krevetami, česnekem a rajčaty – 225 Kč
Filet mignons s chilli omáčkou, grilovanou zeleninou a restovaným bramborem – 338 Kč
LOKALITA SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ
BRASSERIE THE JULIUS
Senovážné náměstí 939/3, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Denní polévka – 85 Kč
Předkrmy:
Hummus se špenátem a zeleným hráškem, květák, pražená semínka slunečnice – 140 Kč
Hlavní jídlo:
Telecí Saltimbocca se šalvějí a parmskou šunkou, gratinované brambory se smetanou a sýrem, tymiánový demi-glace – 290 Kč
Trhané kachní maso na smaženém langoši s červeným zelím, Teriyaki, praženým sezamem a čili – 290 Kč
Hovězí kostky dušené na červeném víně s kořenovou zeleninou, šafránové rizoto – 280 Kč
Chapadla z kalamár na grilu, zeleninový kuskus s rajčaty a petrželí, Chimmichuri salsa – 290 Kč
Bramborové halušky s ovčím sýrem a pažitkou, škvařená slanina – 270 Kč
Dvouchodové menu:
Denní polévka a hlavní jídlo si vyberte dle vaší chuti – 315 Kč
Dezerty:
Vanilková Panna cotta s jahodami – 140 Kč
Citrónový sorbet s mátou a Proseccem – 90 Kč
Něco zdravého:
Listový salát, čerstvá zelenina, domácí dresink – 210 Kč
Extra losos – 110 Kč
Extra kuře – 70 Kč
ZEM PRAGUE
Hotel Andaz, Senovážné náměstí 976/32, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Pak choi, mrkev, Frisée salát, arašídy, koriandr, červené chilli – 225 Kč
Tuňák, kukuřice, petržel, brioška – 265 Kč
Bramborová polévka, mrkev, libeček, nakládané houby – 245 Kč
Hlavní jídlo:
Vepřová panenka, červené zelí, jablko, vepřové škvarky – 405 Kč
Vepřová panenka, červené zelí, jablko, vepřové škvarky – 455 Kč
Květák, sýrová espuma, červená ředkev, pórek – 395 Kč
Dezert:
Tvarohový dort, Coulis z lesních plodů, vanilková zmrzlina – 205 Kč
LOKALITA JINDŘIŠSKÁ ULICE
RESTAURACE TISKÁRNA – JINDŘIŠSKÁ
Jindřišská ulice 940/22, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY – 45 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘE NA DIJONSKÉ HOŘČICI, široké nudle s petrželkou a máslem – 189 Kč
VEPŘOVÉ SOTÉ SE ŽAMPIÓNY a tymiánem, jasmínová rýže – 189 Kč
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY s uzeným masem a vejci, nakládaná okurka – 179 Kč
Speciální tip:
FISH & CHIPS – filet tresky v pivním těstíčku, mačkaný hrášek na másle, hranolky, citrónová majonéza – 219 Kč
ŠPEJLE – BISTRO a TAPAS BAR
Jindřišská 937/16, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Nabídněte si z našeho špejlového baru:
Účtovat vám budou podle počtu nasbíraných špejlí 33 Kč / ks
LOKALITA PRAŽSKÁ MASARYČKA
MASARYČKA
Masarykovo nádraží, Havlíčkova 1014/2, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:30 hodin.
Polévka:
Žampionový krém s koprovým olejem – 59 Kč
Předkrmy:
Okurkový salát – 59 Kč
Hlavní jídlo:
Uzená krkovice s křenovou omáčkou, houskové knedlíky – 165 Kč
Smažený Camembert s pažitkovým bramborem, tatarská omáčka – 169 Kč
Tortila s trhaným vepřovým masem a Cheddarem, pečené brambory, bbq majonéza – 179 Kč
Vepřový steak se slaninou a sázeným vejcem, hranolky – 219 Kč
LOKALITA NA FLORENCI
GREENTABLE – BISTRO
Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1
Polévky:
Indická hrachová polévka (malá) – 75 Kč
Indická hrachová polévka (velká + pečivo) – 105 Kč
Hlavní jídlo:
Risotto s liškami, kadeřávek, lanýžový olej – 235 Kč
Kung-pao, sojové boby, arašidy, basmati rýže – 195 Kč
Salát s rajčaty, burrata, olivový olej, listový salát, olivy, domácí chléb – 235 Kč
Koprová omáčka, 2 vejce z louky, grenaille z pece – 195 Kč
Tataráček z pečené cukety, bazalka, sušená rajčata, domácí chléb – 165 Kč
GREENTABLE – GASTRO LOUNGE
Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:45 hodin.
Předkrmy:
Květákový krém s parmskou šunkou a máslovými krutony – 125 Kč
Hlavní jídlo:
Mořský ďas v máslové omáčce se slávkami, citrusy a zeleninou – 625 Kč
Grilovaná chobotnice s pěnou z pečených paprik, quinoa salsa a demi glace – 655 Kč
Risotto s Périgord černým lanýžem – 325 Kč
Pečená křepelka s dýňovým pyré, fava fazolemi a bramborovými gnocchi – 445 Kč
Kuřecí roláda se smržovou omáčkou a mačkané brambory s guanciale – 425 Kč
Dezert:
Čokoládová pěna s ovocnou omáčkou – 165 Kč
LOKALITA OPLETALOVA ULICE
THE MONKEY BAR
Opletalova 21, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Celerová polévka s lanýžovým olejem – 100 Kč
Předkrmy:
Salát Caesar s kuřecím masem – 130 Kč
Guacamole s pistáciemi a domácími nachos – 150 Kč
Hlavní jídlo:
Rizoto s liškami a mandlemi – 230 Kč
Tagliatelle s uzeným lososem a brokolicí, smetanová omáčka – 250 Kč
Telecí maso na lovecký způsob se slaninou, houbami a bramborovou kaší – 250 Kč
Kuřecí špíz, salát z nakládané zeleniny, česneková majonéza – 220 Kč
Grilovaný mořský vlk s kořenovou zeleninou a holandskou omáčkou – 240 Kč
Dezert:
Malinové brownie – 100 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ VÁCLAVÁK
PEONY ASIAN FUSION
Palác Koruna, Václavské náměstí 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka Miso Tofu, tradiční japonská miso polévka, tofu, mořské řasy, jarní cubulka – zdarma k hlavnímu jídlu
Hlavní jídlo:
Vit Chien Sot Mango, křupavá kachna, mango omáčka, salát, jasmínová rýže – 239 Kč
Bo Xao Hanh, restované hovězí s cibulí, jasmínová rýže – 229 Kč
Chicken Katsu, kuřecí steak obalovaný panco strouhankou, restovaná zelenina, jasmínová rýže – 219 Kč
Sushi:
Tuna Cake, tuňák, avokádo, okurka, žlutá řepa, sýr, wakame, krabí krém, koktejlová a teriyaki omáčka, sezam – 269 Kč
Roku Roll + Temaki Ebi, smažený losos v tempuře, mango, avokádo, sýr, krabí krém, sněhová a mango omáčka, tobiko – 269 Kč
RESTAURACE TALÍŘ
Václavské nám. 779/16, Praha 1
Každý všední den připravujeme polední degustační menu.
Polévka a tři degustační talíře se podávají mezi 11:00 a 14:00 hod.
Denní degustační menu:
Polévka – 36 Kč
Degustační talířek – 80 Kč
Polévka:
Dýňový krém s kokosový mlékem a sýrovou bruschettou
Hlavní jídlo:
Hovězí guláš z karabáčku se špekovými knedlíky, marinovaná cibulka
Kuřecí řízečky v kukuřičné strouhance, šťouchané brambory, okurkový salát
Spaghetti aglio olio e peperoncino, sýr grana padano
LOKALITA ŠTĚPÁNSKÁ ULICE
ALCRON RESTAURANT
Hotel Alcron, Štěpánská 623/40, Praha 1
Předkrmy:
POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY – KÁVA – KOZÍ SÝR – KOKOS – 135 Kč
KŘENOVÝ MOUSSE – VEJCE 63°C- FAZOLKY – 135 Kč
Hlavní jídlo:
DÝNĚ – KADEŘÁVEK – POHANKOVÁ OMÁČKA – MANDLE A KAŠTANY – 250 Kč
TRESKA – PEČENÉ GRENAILLE – ŠPENÁT – BEURRE BLANC – KAPARY – 365 Kč
KACHNÍ PRSO – LOKŠE – ČERVENÉ ZELÍ – BROCOLLINI – 375 Kč
RIB-EYE – TOPINAMBUR– GRATINOVANÉ BRAMBORY– CIBULE – 785 Kč
Dezert:
DORTÍK ZE TŘÍ ČOKOLÁD – 140 Kč
JAHODOVÝ SORBET – 70 Kč
Navíc můžete využít i nabídku A LA CARTE v odkazu ZDE
LOKALITA VODIČKOVA ULICE
BOHEMIA GOOSE
Vodičkova 682/20, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévky:
Čočková s chlebovými krutóny – 59 Kč
Výběr polévek z našeho stálého menu za zvýhodněnou cenu – 59 Kč
Hlavní jídlo:
Svíčková na smetaně, houskový knedlík, brusinky – 179 Kč
Trhaný přeštický čuník na restovaných bramborách se sázeným vejcem – 179 Kč
1/2 Pečeného kuřete, nakládaná zelenina, pažitkové brambory – 175 Kč
Hovězí na česneku se špenátem, bramborový knedlík – 179 Kč
Trhané listy salátu s kozím sýrem a mandlemi – 179 Kč
Dezert:
Dezert dle denní nabídky – 69 Kč
GARDEN´S RESTAURANT
Vodičkova 35, Praha 1
Polévky:
Krém z pečeného květáku, espuma z modrého sýra, pražené mandle – 155 Kč
Předkrmy:
Hovězí carpaccio, olivy taggiasche, parmezán, rukola, pečivo – 325 Kč
Smoukovaná hovězí roštěná, yuzu okurka, perlová cibulka, dijon majonéza, piklovaná hořčičná semínka – 325 Kč
Tatarák z daňka, lanýžové perličky, lanýžový olej, parmezán, pečivo – 325 Kč
Hlavní jídlo:
Paprikové risotto s kozím sýrem, grilovaná cuketa, parmezánový crumble – 395 Kč (3 chodové menu 690 Kč)
Domácí pappardelle s hříbkovou omáčkou a dančím, estragon, parmezán – 425 Kč (3 chodové menu 650 Kč)
LOKALITA NÁRODNÍ ULICE
CAFÉ LOUVRE
Národní 22, Praha 1
Polévka:
KAPUSTOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM, 0,25l – 59 Kč
VELKÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA SE ŠAFRÁNEM, máslové krutóny, 0,4l – 99 Kč
VELKÝ HOVĚZÍ VÝVAR S JÁTROVÝM KNEDLÍKEM A ZELENINOU, 0,4l – 79 Kč
Hlavní jídlo:
HOVĚZÍ KOSTKY NA ZNOJEMSKÝ ZPŮSOB, houskové knedlíky, 150g – 179 Kč
VEPŘOVÉ SRDÍČKO NA SLANINĚ, dušená rýže, 150g – 169 Kč
POMALU PEČENÉ KRŮTÍ PRSÍČKO NA ROZMARÝNU, míchaná zelenina na másle, bramborová kaše, 150g – 199 Kč
SMAŽENÝ KUŘECÍ ŘÍZEK V TROJOBALU, vařené brambory, dresink z modrého sýra, 150g – 189 Kč
FRANCOUZSKÉ SLANÉ KOLÁČE S ČERVENOU ŘEPOU A KOZÍM SÝREM, salátek z mladého špenátu), 350g – 189 Kč
SPECIALITA – GRILOVANÝ HOVĚZÍ RUMP STEAK S LANÝŽOVÝM MÁSLEM, opečené brambory, trhaný salátek, 180g – 259 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – VELKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ, karlovarské knedlíky, 180g – 269 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SVÍČKOVÁ PEČENĚ NA SMETANĚ, houskové knedlíky, brusinky, 200g – 269 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SMAŽENÉ KRŮTÍ ŘÍZEČKY V SEZAMOVÉ STROUHANCE, vídeňský bramborový salát, polníček, 180g – 269 Kč
KOZLOVNA U PAUKERTA
Národní 981/17, Praha 1
Polévka:
Žampionová polévka – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Hovězí svíčková na smetaně s brusinkovým terčem a houskovými knedlíky, 150g – 199 Kč
Halušky se zelím, uzeným masem a smaženou cibulkou, 280g – 182 Kč
Čevabčiči s vařeným bramborem, cibulkou a hořčicí, 180g – 185 Kč
RESTAURACE TISKÁRNA – NÁRODNÍ
Národní 39, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY – 45 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘE NA DIJONSKÉ HOŘČICI, široké nudle s petrželkou a máslem – 189 Kč
VEPŘOVÉ SOTÉ SE ŽAMPIÓNY a tymiánem, jasmínová rýže – 189 Kč
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY s uzeným masem a vejci, nakládaná okurka – 179 Kč
Speciální tip:
FISH & CHIPS – filet tresky v pivním těstíčku, mačkaný hrášek na másle, hranolky, citrónová majonéza – 219 Kč
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:
HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.