V kalendářích i v menu kulinářského Trezoru Marka Fichtnera v oblíbené pražské restauraci Červený Jelen neochvějně vládne jaro. Nové sezónní menu executive chefa Marka Fichtnera, čerstvého držitele 2. místa v anketě Zlatý kuchař 2023, head chefa Františka Hrdiny a jejich týmu je plné produktů s tímto ročním obdobím tradičně spojených.
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/18-Maslove-buchticky-s-vanilkovym-kremem-a-jahodami-1024x682.jpeg)
Je mezi nimi třeba chřest, jehněčí maso, pampelišky nebo medvědí česnek. Svěží jarní menu je podáváno v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každý týden od úterý do soboty od 18 hodin.
Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/07-Teleci-brzlik-s-melnickym-bilym-chrestem-1024x682.jpeg)
PŘEDKRMY
Zahrádka z mladé zeleniny s bramborovou pěnou, chlebovou hlínou, pampeliškovým dresinkem a mrkvovou zmrzlinou * Telecí tatarák z české farmy s consommé, šťovíkem, sušeným žloutkem, houbami na kyselo a máslovou houskou * Maďarská Foie gras s jahodami, rebarborou, zmrzlinou a pěnou z dezertního vlašáku * Telecí brzlík s mělnickým bílým chřestem, hráškem, fava fazolemi a omáčkou z levandule * Šneci na bílém víně s bílkovou sedlinou, medvědím česnekem a pyré z bílého chřestu
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/11-Posirovany-candat-s-knedlickem-plnenym-cuketovym-kvetem-a-jikrami-z-lososopstruha-1024x682.jpeg)
HLAVNÍ CHODY
Pošírovaný candát s knedlíčkem, plněným cuketovým květem, artyčokem, jikrami z lososopstruha a máslovou omáčkou * Jehněčí hřbet & ramínko s levandulí, mladou zeleninou a bramborovým pyré s medvědím česnekem * Celá kachna stařená na seně, prso, stehno, foie gras, srdce s ricottovými noky, červeným zelím a pomerančovou omáčkou * Hovězí Sirloin z české farmy s plněnou koblihou, zeleným chřestem a konfitovanou bramborou v hovězím loji * Bramborové taštičky & kačenky s ryzlinkovou omáčkou, chřestem a horským sýrem
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/05-Madarska-Foie-gras-s-jahodami-rebarborou-a-zmrzlinovou-penou-z-dezertniho-vlasaku.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/02-Zahradka-z-mlade-zeleniny-s-bramborovou-penou-chlebovou-hlinou-a-mrkvovou-zmrzlinou-1024x682.jpeg)
SÝRY A DEZERTY
Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, semínkovými krekry a ořechy * Máslové buchtičky s vanilkovým krémem, jahodami, jahodovým tatarákem a zmrzlinou z buchtiček.
![](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/02/image.png)
O restauraci Červený Jelen
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
![Oslavte Valentýna na Pražských Příkopech v restauraci Červený Jelen: Servírovat se bude Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera](https://hotelhouse.cz/wp-content/uploads/2023/11/2a7a2a_5756cf30f3b04baf9a560d2fb47757e9mv2.webp)
Červený Jelen & Trezor Špork
Hybernská 1034/5, Praha 1
www.instagram.com/cerveny_jelen/
www.instagram.com/trezor_spork/
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/01-Zahradka-z-mlade-zeleniny-s-bramborovou-penou-chlebovou-hlinou-a-mrkvovou-zmrzlinou-B.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/02-Zahradka-z-mlade-zeleniny-s-bramborovou-penou-chlebovou-hlinou-a-mrkvovou-zmrzlinou-1024x682.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/03-Teleci-tatarak-z-ceske-farmy-se-susenym-zloutkem.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/04-Teleci-tatarak-z-ceske-farmy-se-susenym-zloutkem-B.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/05-Madarska-Foie-gras-s-jahodami-rebarborou-a-zmrzlinovou-penou-z-dezertniho-vlasaku.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/06-Teleci-brzlik-s-melnickym-bilym-chrestem-B.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/07-Teleci-brzlik-s-melnickym-bilym-chrestem-1024x682.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/08-Sneci-na-bilem-vine-s-pyre-z-bileho-chrestu-B.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/09-Sneci-na-bilem-vine-s-pyre-z-bileho-chrestu-1024x682.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/10-Posirovany-candat-s-knedlickem-plnenym-cuketovym-kvetem-a-jikrami-z-lososopstruha-B.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/11-Posirovany-candat-s-knedlickem-plnenym-cuketovym-kvetem-a-jikrami-z-lososopstruha-1024x682.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/12-Jehneci-hrbet-a-raminko-s-levanduli-a-mladou-zeleninou-1024x682.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/13-Hovezi-Sirloin-s-plnenou-koblihou-B.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/14-Hovezi-Sirloin-s-plnenou-koblihou-1024x682.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/15-Bramborove-tasticky-a-kacenky-s-ryzlinkovou-omackou-chrestem-a-horskym-syrem-B.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/16-Bramborove-tasticky-a-kacenky-s-ryzlinkovou-omackou-chrestem-a-horskym-syrem-1024x682.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/17-Maslove-buchticky-s-vanilkovym-kremem-a-jahodami-B.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/18-Maslove-buchticky-s-vanilkovym-kremem-a-jahodami-1024x682.jpeg)
![Kulinářský tip z Červeného Jelena Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork](https://prazskeprikopy.cz/wp-content/uploads/2024/04/30-Sefkuchar-Marek-Fichtner.jpg)
Zdroj foto: Červený Jelen, Trezor Špork