ČERVENÝ JELEN (RESTAURACE)
ČERVENÝ JELEN (RESTAURACE)
Hybernská 1034/5 , 110 00 Praha 1
Telefon: +420 735 123 647
cervenyjelen@cervenyjelen.cz
https://www.cervenyjelen.cz/
Otevírací doba:
Pondělí – Pátek 11:30 – 23:00 hod.
Sobota 11:00 – 23:00 hod.
Neděle 12:00 – 22:00 hod.
O RESTAURACI ČERVENÝ JELEN
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a ? la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
Více informací na www.cervenyjelen.cz.
Představení restaurace (audio podcast):
NOVINKY:
Podzimní menu v restauraci: TREZOR ŠPORK
Více o podzimním menu v odkazu ZDE.
AKTUÁLNÍ NABÍDKA:
AKCE: 29.11.
Marek & Friends v Trezoru Špork Exkluzivní večer s michelinským šéfkuchařem Patrikem Jarošem a vinařskou legendou F. X. Pichlerem
Jeden jediný den – 29. listopadu – bude v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, dostupný unikátní kulinářský zážitek. Seriál gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends bude mít tentokrát rovnou dva vyjímečné hosty. Držitele michelinské hvězdy a bronzového medailistu světového finále soutěže Bocuse d’Or Patrika Jaroše, který spolu s executive chefem Červeného Jelena Markem Fichtnerem uvaří sedmichodové menu s amuse bouche, a F. X. Pichlera. Proslulý rakouský vinař se postará o perfektní vinné párování.
AKCE: Od 27.11. do 17.12.
Dobrovaření s Monikou Absolonovou v restauraci Červený Jelen
Originální charitativní projekt Dobrojídlo v restauraci Červený Jelen v lokalitě Pražské Příkopy pro letošní rok zakončí „dobroexternistka“ Monika Absolonová. Známá zpěvačka společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, připravila delikátní chod: Grilované tygří krevety se žloutkovými linguini, šafránovou omáčkou s ryzlinkem a kadeřávkem.
Na menu bude pouze od 27. listopadu do 17. prosince. 50 korun z každého prodaného jídla věnuje restaurace Nadačnímu fondu Kapka naděje.