Dobře se najíst v centru Prahy na Pražských Příkopech je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 1.2.2024
(vybraná jídla a restaurace)
ČERVENÝ JELEN
Hybernská 1034/5, Praha 1
Polévky:
Kohoutí vývar | knedlík z kuřecích jater s houskou | nudle | zelenina | libečkový olej | 80 Kč
Rozložená zelňačka | špičaté zeli | papriková klobása | zakysaná smetana | 85 Kč
Hlavní jídlo:
Selečí rolovaná pečeně | 150g | dýňové noky | růžičková kapusta | křupavý pórek | tymiánová štáva | 235 Kč
Grilovaný filet z tuňáka | 150g | risotto nero | parmazán | fenykl | broccolini | cherry rajčata | 245
Holandský řízek se sýrem Gouda | 200g | lehký bramborový salát s jablkem a řapíkatým celerem | ředkvička | pažitka | 230 Kč
Zámecké brambory v popelu | omáčka z podmáslí | ořechová granola | pečená řepa | 220 Kč
Čočka Beluga & pošírované vejce | grilovaná dýně Hokaido | rakytník | čekankový puk | 225 Kč
Dezert:
Kremrole | pařížská šlehačka | 65 Kč
LA GARE
V Celnici 1038/3, Praha 1
Polévky:
Cizrnový krém, tahini, creme fraiche 85 Kč
Hlavní jídlo:
Tarte flambée s francouzskými sýry – 235 Kč
Treska skrei, tuřínové ragú, špek, šafrán – 365 Kč
Grilovaný hovězí krk, koprové velouté, vejce, grenaille – 348 Kč
Vepřová žebra na čaji a zázvoru, jarní cibulka, dušená rýže – 269 Kč
Salát Nicoise s tuňákovým rillettem – 247 Kč
KOGO Slovanský dům
Na Příkopě 22, Praha 1
Hlavní jídlo:
CARPACCIO Z ČERSTVÉHO TUŇÁKA S VOLSKÝM OKEM A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA, LOSOSA A AVOKÁDA S WASABI MAJONÉZOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA S AVOKÁDEM, SRIRACHOU A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
RIZOTO S LANGUSTÝNAMI A KREVETAMI NA SICILSKÝ ZPŮSOB – 555 Kč
RIZOTO S KREVETAMI A ZELENÝM CHŘESTEM – 585 Kč
KREVETY V JAPONSKÉ TEMPUŘE S PIKANTNÍ OMÁČKOU – 695 Kč
FILET Z DIVOKÉHO MOŘSKÉHO VLKA NA PÁNVI S KREVETAMI, RAJČATY A OLIVAMI S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 695 Kč
CHOBOTNICE S CHERRY PICCANTE A KIMCHI – 565 Kč
FILET Z KAMBALY NA PROVENSÁLSKÝ ZPŮSOB S PEČENOU ZELENINOU – 725 Kč
SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK NA MILÁNSKÝ ZPŮSOB S BRAMBOROVOU KAŠÍ – 595 Kč
PUBLIC CHILLI
Ovocný trh 12, Praha 1
Polévky:
Shitake krémová polévka – 69 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí satay s pikantní arašídovou omáčkou, kokosová rýže 239 Kč
Pad kra pao – thajské mleté ??hovězí a vepřové maso s bazalkou a kokosovou rýží 239 Kč
Bun cha – grilovaný vepřový bůček se salátem, rýžovými nudlemi, arašídy, křupavou cibulkou a pikantní zálivkou 239 Kč
THE ARTISAN (Hotel Marriott)
V Celnici 1028/8, Praha 1
Polévky:
Polévka dne – 85 Kč
Pečené hovězí, ředkvička, hořčice, rukola – 125 Kč
Dýňová pěna, pomeranč, oplatka – 115 Kč
Hlavní jídlo:
Sumeček africký, dýně, mrkev, kmínová omáčka – 315 Kč
Dušená jehněčí plec, rýže, hrášek – 325 Kč
Pečené kuřecí stehno, bulgur, cuketa, bylinková omáčka – 335 Kč
Bramborové noky, kopr, zakysaná smetana – 305 Kč
Dezert:
Pražská koule s lískovými oříšky, vanilková zmrzlina – 95 Kč
Šlehačka, kávový karamel, grilované švestky – 95 Kč
Makovec, medovina, brusinky – 95 Kč
SENSA FINE FOOD BISTRO
Senovážná 8, Praha 1
Polévky:
Krevetová Laksa – 125 Kč
Hlavní jídlo:
Jelení Hřbet SIKA, bramborové krokety, růžičková kapusta, portská omáčka – 495 Kč
Ryba dne: pak choi, mango-curry omáčka, jasmínová rýže – 425 Kč
RESTAURACE OBECNÍ DŮM
Nám. Republiky 1090/5, Praha 1
Polévky:
Fazolový krém s pečenou klobásou – 115 Kč
Hlavní jídlo:
Smažený candát, jemná bramborová kaše, citron – 329 Kč
Pečený kuřecí supreme, gratinovaný květák s bylinkami a parmezánem, šafránová emulze – 319 Kč
T-Bone steak, ratte brambory, roquefort omáčka, růžičková kapusta – 349 Kč
Zadělávané hovězí dršťky, pečená zelenina, špecle – 259 Kč
NA ČEPU
Ovocný trh 1096/8, Praha 1
Polévky:
Cibulačka s krutony, 0,3l – 50 Kč
Hovězí vývar s masem a smaženým hráškem, 0,3l – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Chili con carne s dušenou rýží, 130g – 195 Kč
Záhorácký závitek, bramborový knedlík, 130g, – 195 Kč
Kuřecí nudličky v pórku, smažené bramborové hranolky, 130g – 199 Kč
Špageti amatriciana, 250g – 185 Kč
Míchaný zeleninový salát s anglickým roastbeefem, 250g, – 235 Kč
MENU:
Hovězí vývar s masem a smaženým hráškem, 0,3l & 150g smažená treska s bramborovou kaší, citron – 225 Kč
THE MONKEY BAR
Opletalova 21, Praha 1
Předkrmy:
Krémová polévka ze sladkých brambor a mrkve s křupanou cizrnou – 100 Kč
Rukolový salát s kozím sýrem a červenou řepou – 140 Kč
Grilovaný sýr brie obalený ve slanině, podávaný s marmeládou z lesních plodů – 170 Kč
Hlavní jídlo:
Rizoto s krevetami, sušenými rajčaty a pistáciemi – 190 Kč
Grilovaný kuřecí špíz, rané brambory, pikantní hořčičná majonéza – 250 Kč
Burger s trhaným vepřovým masem, sýr čedar, lanýžová majonéza, rukola a prosciutto – 240 Kč
Grilovaný filet z lososového pstruha s opečenou zeleninou a omáčkou ze šampaňského – 260 Kč
Dezert:
Zlatá dýně – 150 Kč
Bílá čokoláda, vanilka, maliny – 150 Kč
Mléčná čokoláda, marakuja, lískový oříšek – 150 Kč
Hořká čokoláda, káva, karamel – 150 Kč
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:
HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.