POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 1.2.: Kde se dnes na Příkopech můžete dobře najíst? Poradíme s výběrem!

Dobře se najíst v centru Prahy na Pražských Příkopech je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 1.2.2024

(vybraná jídla a restaurace)

ČERVENÝ JELEN

Hybernská 1034/5, Praha 1 

Polévky:

Kohoutí vývar | knedlík z kuřecích jater s houskou | nudle | zelenina | libečkový olej | 80 Kč

Rozložená zelňačka | špičaté zeli | papriková klobása | zakysaná smetana | 85 Kč

Hlavní jídlo:

Selečí rolovaná pečeně | 150g | dýňové noky | růžičková kapusta | křupavý pórek | tymiánová štáva | 235 Kč

Grilovaný filet z tuňáka | 150g | risotto nero | parmazán | fenykl | broccolini | cherry rajčata | 245

Holandský řízek se sýrem Gouda | 200g | lehký bramborový salát s jablkem a řapíkatým celerem | ředkvička | pažitka | 230 Kč

Zámecké brambory v popelu | omáčka z podmáslí | ořechová granola | pečená řepa | 220 Kč

Čočka Beluga & pošírované vejce | grilovaná dýně Hokaido | rakytník | čekankový puk | 225 Kč

Dezert:

Kremrole | pařížská šlehačka | 65 Kč

LA GARE

V Celnici 1038/3, Praha 1 

Polévky:

Cizrnový krém, tahini, creme fraiche 85 Kč

Hlavní jídlo:

Tarte flambée s francouzskými sýry – 235 Kč

Treska skrei, tuřínové ragú, špek, šafrán – 365 Kč

Grilovaný hovězí krk, koprové velouté, vejce, grenaille – 348 Kč

Vepřová žebra na čaji a zázvoru, jarní cibulka, dušená rýže – 269 Kč

Salát Nicoise s tuňákovým rillettem – 247 Kč

KOGO Slovanský dům

Na Příkopě 22, Praha 1 

Hlavní jídlo:

CARPACCIO Z ČERSTVÉHO TUŇÁKA S VOLSKÝM OKEM A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč

TATARÁK Z TUŇÁKA, LOSOSA A AVOKÁDA S WASABI MAJONÉZOU – 595 Kč

TATARÁK Z TUŇÁKA S AVOKÁDEM, SRIRACHOU A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč

RIZOTO S LANGUSTÝNAMI A KREVETAMI NA SICILSKÝ ZPŮSOB – 555 Kč

RIZOTO S KREVETAMI A ZELENÝM CHŘESTEM – 585 Kč

KREVETY V JAPONSKÉ TEMPUŘE S PIKANTNÍ OMÁČKOU – 695 Kč

FILET Z DIVOKÉHO MOŘSKÉHO VLKA NA PÁNVI S KREVETAMI, RAJČATY A OLIVAMI S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 695 Kč

CHOBOTNICE S CHERRY PICCANTE A KIMCHI – 565 Kč

FILET Z KAMBALY NA PROVENSÁLSKÝ ZPŮSOB S PEČENOU ZELENINOU – 725 Kč

SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK NA MILÁNSKÝ ZPŮSOB S BRAMBOROVOU KAŠÍ – 595 Kč

PUBLIC CHILLI

Ovocný trh 12, Praha 1 

Polévky:

Shitake krémová polévka – 69 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí satay s pikantní arašídovou omáčkou, kokosová rýže 239 Kč

Pad kra pao – thajské mleté ??hovězí a vepřové maso s bazalkou a kokosovou rýží 239 Kč

Bun cha – grilovaný vepřový bůček se salátem, rýžovými nudlemi, arašídy, křupavou cibulkou a pikantní zálivkou 239 Kč

THE ARTISAN (Hotel Marriott)

V Celnici 1028/8, Praha 1

Polévky:

Polévka dne – 85 Kč

Pečené hovězí, ředkvička, hořčice, rukola – 125 Kč

Dýňová pěna, pomeranč, oplatka – 115 Kč

Hlavní jídlo:

Sumeček africký, dýně, mrkev, kmínová omáčka – 315 Kč

Dušená jehněčí plec, rýže, hrášek – 325 Kč

Pečené kuřecí stehno, bulgur, cuketa, bylinková omáčka – 335 Kč

Bramborové noky, kopr, zakysaná smetana – 305 Kč

Dezert:

Pražská koule s lískovými oříšky, vanilková zmrzlina – 95 Kč

Šlehačka, kávový karamel, grilované švestky – 95 Kč

Makovec, medovina, brusinky – 95 Kč

SENSA FINE FOOD BISTRO

Senovážná 8, Praha 1

Polévky:

Krevetová Laksa – 125 Kč

Hlavní jídlo:

Jelení Hřbet SIKA, bramborové krokety, růžičková kapusta, portská omáčka – 495 Kč

Ryba dne: pak choi, mango-curry omáčka, jasmínová rýže – 425 Kč

RESTAURACE OBECNÍ DŮM

Nám. Republiky 1090/5, Praha 1

Polévky:

Fazolový krém s pečenou klobásou – 115 Kč

Hlavní jídlo:

Smažený candát, jemná bramborová kaše, citron – 329 Kč

Pečený kuřecí supreme, gratinovaný květák s bylinkami a parmezánem, šafránová emulze – 319 Kč

T-Bone steak, ratte brambory, roquefort omáčka, růžičková kapusta – 349 Kč

Zadělávané hovězí dršťky, pečená zelenina, špecle – 259 Kč

NA ČEPU

Ovocný trh 1096/8, Praha 1

Polévky:

Cibulačka s krutony, 0,3l – 50 Kč

Hovězí vývar s masem a smaženým hráškem, 0,3l – 50 Kč

Hlavní jídlo:

Chili con carne s dušenou rýží, 130g – 195 Kč

Záhorácký závitek, bramborový knedlík, 130g, – 195 Kč

Kuřecí nudličky v pórku, smažené bramborové hranolky, 130g  – 199 Kč

Špageti amatriciana, 250g – 185 Kč

Míchaný zeleninový salát s anglickým roastbeefem, 250g, – 235 Kč

MENU:

Hovězí vývar s masem a smaženým hráškem, 0,3l & 150g smažená treska s bramborovou kaší, citron – 225 Kč

THE MONKEY BAR

Opletalova 21, Praha 1

Předkrmy:

Krémová polévka ze sladkých brambor a mrkve s křupanou cizrnou – 100 Kč

Rukolový salát s kozím sýrem a červenou řepou – 140 Kč

Grilovaný sýr brie obalený ve slanině, podávaný s marmeládou z lesních plodů – 170 Kč

Hlavní jídlo:

Rizoto s krevetami, sušenými rajčaty a pistáciemi – 190 Kč

Grilovaný kuřecí špíz, rané brambory, pikantní hořčičná majonéza – 250 Kč

Burger s trhaným vepřovým masem, sýr čedar, lanýžová majonéza, rukola a prosciutto – 240 Kč

Grilovaný filet z lososového pstruha s opečenou zeleninou a omáčkou ze šampaňského – 260 Kč

Dezert:

Zlatá dýně – 150 Kč

Bílá čokoláda, vanilka, maliny – 150 Kč

Mléčná čokoláda, marakuja, lískový oříšek – 150 Kč

Hořká čokoláda, káva, karamel  – 150 Kč

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Související příspěvky