Pražská restaurace Talíř, která spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů, připravila na svátek svatého Valentýna speciální valentýnské tříchodové menu.
Menu, které se bude hostům servírovat pouze ve středu 14. února od 15:00 do 21:00 připravil zkušený šéfkuchař Denis Wágner, který ve svých receptech kombinuje tradiční kuchařské umění a moderní kulinářské techniky.
„Na svátek zamilovaných jsme sestavili speciální menu, jehož základem jsou produkty a suroviny od našich osvědčených lokálních dodavatelů. Po úvodní sklence Prosecca si hosté mohou vybrat předkrm buď v podobě lososového gravlaxu, nebo kozího sýra z kozí farmy Pěnčín. Jako hlavní chod je čeká buď perlička z rodinné eko farmy Zelené údolí Heřmanov na Vysočině, punkevní pstruh z rybářství Skalní mlýn z Moravského krasu, nebo lahodné králičí z farmy Rabbit Trhový Štěpánov. Sladkou tečku obstará oblíbené vanilkové cr?me br?lée, nebo čokoládový fondán,“ představuje valentýnské menu šéfkuchař Denis Wágner.
Stylový gastronomický zážitek umocní signature drink od zkušených barmanů v Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, který je s restaurací Talíř propojen výtahem a je situován na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí. Během zimních měsíců nabízí hostům posezení ve vyhřívaných průhledných iglú vybavených stoly s křesly a kožešinami, s nádherným 360° panoramatickým výhledem na Pražský hrad, Františkánskou zahradu, Václavské náměstí a celé panorama Prahy.
Romantický večer můžete zakončit opět v Talíři, který se mezi 20:00 a 24:00 hodinou mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJs a menších live bandů vychutnat široký výběr drinků a koktejlů.
Valentýnské menu restaurace Talíř:
APERITIV
Prosecco Vigne dei Conti 0,15 l.
PŘEDKRM
Lososový gravlax, ředkvička, fík, špenátový dip, cottage a limetka.
Kozí sýr, červená řepa, sušené rajčátko, mučenkový cr?me fraîche, ciabatta chips.
HLAVNÍ CHOD
Supreme z perličky v citrónovém koření, topinamburové pyré, kukuřičná polenta, vinný přeliv.
Grilované filátko ze pstruha, zeleninová quinoa, kadeřávek, růžičková kapusta, omáčka Beurre blanc.
Králičí hřbet na ragú z hlívy ústřičné, bramborový gratin, epsuma ze zeleného chřestu.
DEZERT
Vanilkové cr?me br?lée s jahodovým tartarem a mátou.
Valentýnské tříchodové menu se bude podávat pouze ve středu 14.2 od 15:00 do 21:00 hodin v ceně 990 Kč za osobu.
Zdroj foto: Talíř, Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague