Jaro přináší nejen probouzející se život do přírody, ale i do kuchyně restaurace The Artisan v pražském hotelu Marriott. Pro letošní Velikonoce připravil šéfkuchař David Rejhon speciální menu, které spojuje tradici s moderní gastronomií.
Hosté si mohou vychutnat pečlivě sestavené menu, kde se snoubí nejlepší sezónní suroviny, lokální produkty, inovativní techniky a autentičnost. Všechny suroviny, které The Artisan využívá, pocházejí výhradně z okruhu 200 km od hotelu, což zaručuje čerstvost a kvalitu. Restaurace zároveň podporuje lokální farmáře a producenty.

Jarní předkrmy plné svěžesti
Na úvod si mohou hosté dopřát králičí rillet s čipsy z mazance, který přináší jedinečné spojení jemného masa a lehce sladké chuti tradičního velikonočního pečiva. Dalším lákadlem je kopřivový salát s medvědím česnekem, který vyniká svou svěží chutí a dodává jarní energii díky bohatému obsahu vitamínů a minerálů. Kopřivy jsou od nepaměti součástí české kuchyně a jejich využití v moderní gastronomii je důkazem, že tradiční suroviny mají stále své místo na talíři.

Hlavní chody inspirované tradicí
Velikonoční nabídka zahrnuje tři hlavní chody, které reflektují bohatou gastronomickou historii jarních svátků. Jehněčí kolínko s bramborovou kaší připomíná tradiční velikonoční zvyk – jehněčí maso je symbolem obnovy a čistoty a na svátečním stole nesmělo chybět. Milovníky české kuchyně potěší králík na slanině s kopřivovou nádivkou, která spojuje chutě uzené slaniny s jarními bylinkami, přičemž kopřivová nádivka je jedním z typických velikonočních pokrmů. Pro milovníky ryb je připraven candát se smetanovým špenátem a kukuřičnou polentou, který v sobě spojuje delikátní chuť sladkovodní ryby s bohatou strukturou smetanového špenátu.

Vegetariánské speciality
Marriott Hotel Prague se pyšní prestižním mezinárodním oceněním Green Key, které je udělováno hotelům a restauracím za odpovědný přístup k životnímu prostředí. Tento závazek k udržitelnosti se odráží i v nabídce hotelové restaurace, kde přes 30 % menu tvoří vegetariánské a veganské pokrmy, a proto v menu nechybí ani velikonoční bezmasé varianty. Jako předkrm si hosté mohou vychutnat vejce s bylinkovou omáčkou a crumble z kváskového chleba, které kombinuje krémovou texturu se svěžími bylinkami a jemnou kyselostí kvásku. Hlavním vegetariánským chodem je rizoto s medvědím česnekem, které spojuje klasickou italskou techniku přípravy s lokálními českými surovinami.

Velikonoční brunch v The Artisan
Velikonoční svátky oslaví restaurace The Artisan nejen speciálním menu, ale také exkluzivním velikonočním brunchem, který se bude podávat 20. a 21. dubna 2025. Hosté se mohou těšit na bohatý bufet plný velikonočních specialit, včetně čerstvých salátů, výběru sýrů z lokálních farem, tatarákové stanice a hlavních chodů inspirovaných tradiční českou kuchyní. Chybět nebudou ani pokrmy z grilu Josper, vybraná masa na carving stanici nebo dětský koutek s oblíbenými pochoutkami pro nejmenší.

Velikonoční dezerty: sladká tečka na závěr
K Velikonocům neodmyslitelně patří sladké dobroty a restaurace The Artisan připravila speciální nabídku jarních dezertů. Hosté si mohou pochutnat na grilovaném mazanci s vanilkovou zmrzlinou a mandlovými chipsy, mechovém dortu s jablkem a zázvorem, mrkvovém dortu s bílkovou pěnou a ořechovou zmrzlinou či výběru domácích zmrzlin a ovocném salátu.

Tradiční recepty v moderním pojetí
„Chtěli jsme propojit typické velikonoční suroviny s naším charakteristickým stylem vaření. Pracujeme s lokálními ingrediencemi, využíváme inovativní techniky a dbáme na maximální využití všech surovin, abychom minimalizovali plýtvání. Jehněčí, králík, kopřivy nebo medvědí česnek jsou pevnou součástí české kuchyně a my jejich tradici s respektem posouváme dál. Naše velikonoční menu je oslavou sezónnosti, přírody a poctivého řemesla,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.
Velikonoční menu bude dostupné v restauraci á la carte od 14. do 19. dubna, velikonoční brunch se bude podávat 20. a 21. dubna 2025.






Zdroj foto: THE ARTISAN, HOTEL MARRIOTT