Máte chuť na výtečný burger, ale nechce se vám stát u grilu? Zajděte si do FAT CAT!

Vyrazit můžete na Václavské náměstí v Praze. Fat Cat tu otevřelo svou druhou pobočku v přízemí legendárního hotelu Jalta. Ať tam či tam, vždy si můžete být jistí, že vám na stůl přistane burger v té nejvyšší kvalitě. Čerstvé suroviny od českých dodavatelů, lávové kameny a poctivý přístup kuchařů jsou zárukou, že se budete pravidelně vracet.

Máte chuť na výtečný burger, ale nechce se vám stát u grilu? Zajděte si do FAT CAT!

Aktuálně najdete na menu osm vychucených burgerů. Ty s hovězím obsahují 200 gramový plátek mletého masa, připraveného medium na lávovém grilu.

Signature burger FAT CAT v sobě snoubí Fat Cat omáčku, cibulové chutney, čedar, křupavou slaninu, rajčata, brusinky, smaženou cibulku a red chard salát.

Další variantami jsou: Tex-Mex, Route 66, Greek, Swiss a Jalapeňos.

Pro vegetariány je připraven burger Beyond Meat, kde vedle vege masa najdete nakládané okurky, rajčata, čedarovou omáčku a salát.

Lehkou letní verzí burgeru je Slim Cat s kuřetem, řeckým jogurtem, marinovaným melounem cantaloupe, mozzarellou bufalo a avokádem.

Maso na burgery dodává do Fat Cat Řeznictví a uzenářství Kratochvíl, jehož počátky lze vystopovat až do roku 1875. Tradice přechází z otce na syna už po šest generací, což je zřejmou zárukou kvality.

Maso pochází výhradně z českých chovů a kuchaři si ho ve Fat Cat každý den sami melou a míchají, tak aby v burgrech přineslo plný chuťový zážitek.

Od Kratochvíla můžete ve Fat Cat ochutnat také bezlepkové hovězí párky a to v podobě hot dogů.

Lety prověřeným dodavatelem je také Pekařství Moravec. Pro Fat Cat peče nejen burgerové bulky a rohlíky na hot dogy, ale i další pečivo. Vše vzniká s maximálním podílem ruční práce výhradně pro restaurace Fat Cat.

Jaké by to byly burgery bez vymazlených omáček? Receptury si ve Fat Cat připravují sami a některé z nich si můžete zakoupit s sebou domů. Mezi nejoblíbenější patří omáčka Tropical ze čtyř základních ingrediencí: ananasu, manga, mučenky a tajné směsi chilli papriček.

Pro ty, co to mají rádi opravdu HOT mají ve Fat Cat omáčku Asskicker sauce. Ne nadarmo u ní najdete varování: „Životu nebezpečná, velmi, velmi pálivá omáčka.“

Vedle burgerů nabízí menu restaurací Fat Cat také skvělé hot dogy, steaky, flatbready či saláty.

O dodržování pitného režimu se stará široká nabídka craftových piv, včetně speciálů. Ochutnat můžete zástupce z pivovarů Permon, Rozhozec, Protivín a řady dalších.

Aktuální nabídkou vás provede tzv. pivní degustace. Šest unikátních piv z malých českých pivovarů zahrnuje pět předem daných vzorků. Šestým je rotující speciál na čepu, většinou ze sezónní či limitované edice.

FAT CAT

Karlova 44
Václavské náměstí 45, Praha 1
www.fat-cat.cz

Zdroj foto: FAT CAT

Související příspěvky