McHappy Day v centru Prahy: Tento pátek budou hranolky pomáhat rodinám nemocných dětí

Zákazníci McDonald‘s mohou i letos vykouzlit úsměv na tvářích rodin s vážně nemocnými dětmi. Stačí, když si 11. října v jakékoli restauraci McDonald’s objednají ikonické hranolky. Celých 50 % z tržby hranolek totiž v tento den poputuje na podporu nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda, který poskytuje ubytování zdarma pro rodiny hospitalizovaných dětí v areálu pražské FN Motol.

V centru Prahy na Pražských Příkopech naleznete hned několik poboček restaurací McDonald‘s, kde můžete v pátek pomoci rodinám nemocných dětí. Stačí si jen objednat hranolky a nemusíte zůstat jen u jedněch…

McHappy Day v centru Prahy: Tento pátek budou hranolky pomáhat rodinám nemocných dětí

Zajděte si pro hranolky do následujících poboček:

McDonald‘s – Spálená ulice (OC QUADRIO)

McDonald‘s – Vodičkova ulice

McDonald‘s – Václavské náměstí (spodní část)

McDonald‘s – Václavské náměstí (stanice MUZEUM)

McDonald‘s – Sokolovská ulice (FLORENC)

McDonald‘s – Náměstí republiky (PALLADIUM)

McDonald‘s – Revoluční ulice

McHappy Day se slaví po celém světě různými způsoby. Tato tradice má však od 70. let minulého století jasný cíl – podpořit misi nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda. V Česku mohou zákazníci už v pátek pomoci vážně nemocným dětem a jejich rodinám koupí oblíbených křupavých hranolek McDonald’s. Polovina z jejich ceny totiž poputuje na dobrou věc.

Tento pátek budou hranolky pomáhat rodinám nemocných dětí

V loňské fundraisingové akci se podařilo vybrat 3,4 mil. Kč. V letošní rekord věří Impact Director McDonald’s pro Česko, Slovensko a Ukrajinu Tomáš Myler:

„Naši hosté a fanoušci rádi pomáhají. Vidíme to na podobných kampaních v průběhu roku. Vždy dokáží posunout laťku trochu výše, a já věřím, že tomu tak bude i v tomto případě. Udělejte si v pátek radost hranolky a pomozte těm, kteří to opravdu potřebují.“

McHappy Day v centru Prahy: Tento pátek budou hranolky pomáhat rodinám nemocných dětí

Nadační fond vybudoval a provozuje první Dům Ronalda McDonalda v Česku, který malým pacientům zajišťuje rodinnou blízkost i při pobytu ve Fakultní nemocnici v Motole. V 21 pokojích poskytuje zdarma ubytování celým rodinám. Hospitalizace nebo dlouhodobá léčba dítěte je velkou nejen psychickou, ale také časovou a finanční zátěží, navíc sami lékaři se shodují, že přítomnost rodiče má zásadní vliv na efektivitu i délku léčby dítěte.

Tým nadačního fondu nasbíral za bezmála dva roky řadu zkušeností:

„Ubytovali jsme už více než 500 rodin, což je neuvěřitelné číslo. Pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují, můžeme i díky zákazníkům McDonald’s. Nesmírně si toho vážíme! V pátek budeme s napětím sledovat, jak to letos dopadne. Vděční budeme za jakoukoliv podporu,“ říká Ivana Švingrová Pešatová, výkonná ředitelka nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda.

Hranolky, které umí pomoci, si jednoduše objednáte v 7 restauracích v centru Prahy, nebo v dalších 116 restauracích po celém Česku.

Zdroj foto: McDonald‘s

Související příspěvky