Markéta Konvičková získala Dobrovařením v restauraci Červený Jelen 37 050 Kč pro Nadační fond Daruj vlasy

Letošní první Dobrovaření v oblíbené pražské restauraci Červený Jelen skončilo vítězstvím burgeru nad lososem v poměru 423 ku 318! O netradiční souboj „mužských“ a „ženských“ chutí se postarali zpěvačka Markéta Konvičková a její partner René Kuboš.

V rámci originálního charitativního projektu Dobrovaření se od 3. do 16. března prodalo celkem 741 jídel, 50 korun z ceny každého z nich věnuje restaurace Nadačnímu fondu Daruj vlasy. Celkový výsledek, příznivý pro všechny zúčastněné, je tedy 37 050 Kč na dobrou věc! Symbolický šek z rukou ředitele Červeného Jelena Radka Turečka  ve čtvrtek 3. dubna převzala vedoucí koordinátorka NF Daruj vlasy Katarína Taláb.  

Markéta Konvičková získala Dobrovařením v restauraci Červený Jelen 37 050 Kč pro Nadační fond Daruj vlasy

„S Nadačním fondem Daruj vlasy  spolupracuju už dlouho. Pro pacienty, kteří v důsledku nemoci přišli o vlasy, vyrábí paruky z pravých vlasů. Já jsem od nich dostala stou paruku, protože mi taky v rámci nemoci vypadaly vlasy, takže vím, jaké to je,“ podotkla Markéta Konvičková. Pod supervizí Marka Fichtnera pro Dobrovaření připravila grilovaný filet z lososa s pastou Orechiette ve smetanové rajčatové omáčce s parmazánem. Její partner oslovil hosty burgerem s trhaným hovězím  ve švestkové barbeque omáčce a coleslawem s jablkem, grilovanými batáty a bylinkovou salsou.  

Markéta Konvičková získala Dobrovařením v restauraci Červený Jelen 37 050 Kč pro Nadační fond Daruj vlasy

V Červeném Jelenovi už pátým rokem s úspěchem realizují nejen Dobrovaření, ale  také Dobropečení a Dobročepování. Princip je jednoduchý. Ve všech případech známá osobnost stráví několik hodin s executive chefem Markem Fichtnerem, pastry chefkou Klárou Řezníčkovou či mistrem výčepním Mírou Nekolným. V případě Dobrovaření či Dobropečení vznikne díky této spolupráci nevšední pokrm, který se v menu Červeného Jelena objeví jen na pár dnů. Část výtěžku z prodeje poté míří na podporu vybrané dobročinné organizace. Dobročepování je kratší, ale o to intenzivnější… Dobrovýčepní totiž po zácviku rovnou čepuje 2–3 hodiny pivo buď přímo veřejnosti, nebo skupině přátel, které si při této příležitosti pozve. Z každého vyčepovaného piva jde opět díl zisku na předem určenou charitu. 

Markéta Konvičková získala Dobrovařením v restauraci Červený Jelen 37 050 Kč pro Nadační fond Daruj vlasy

Dosud se do nevšedního gastroprojektuzapojili třeba Jiří Langmajer, Monika AbsolonováMarta Jandová, Emma Smetana a Jordan HajBen Cristovao, Patricie Pagáčová, výtvarnice Eliška Podzimková či foodblogerka Markéta Pavleje. Vítězce soutěže MasterChef Veronice Beskydiarové alias Besky se podařilo prodejem téměř 1 700 kusů jejího „dobrodezertu“ Nebesky s Besky získat pro nadaci Adra 25 000 Kč. Známý cukrář a porotce soutěže Peče celá země Josef Maršálekvytvořil neodolatelnou Manhattan tartaletku, jejíž prodej přinesl  28 740 Kč na konto organizace Dortem proti rakovině.  

Zdroj foto: ČERVENÝ JELEN

Související příspěvky