Novinka v restauraci Červený Jelen: Víkendové obědy – společné chvíle u výtečného jídla!

Oblíbená pražská restaurace Červený Jelen od 22. března rozšiřuje nabídku o Víkendové obědy. Speciální menu se bude podávat každou sobotu a neděli do 17 hodin. Víkendové obědy jsou vítanou příležitostí, jak si společně se svými blízkými, rodinou či přáteli, užít radost z výborného jídla, v přívětivé atmosféře, bez stresu a starostí s vařením a přípravami.

Novinka v restauraci Červený Jelen: Víkendové obědy – společné chvíle u výtečného jídla!

Na úvod zahřeje vývar z květové špičky s domácími nudlemi a kořenovou zeleninou. Následuje hlavní chod – konfitované kachní stehno s kmínovou omáčkou, červeným zelím s pomerančem a karlovarským knedlíkem. Kachna bude servírovaná formou sharingu, tedy společného stolování pro minimálně dvě osoby, tak jak to hosté Červeného Jelena už znají ze svatomartinského menu. O závěrečnou sladkou tečku se postarají máslové buchtičky s vanilkovou omáčkou. Cena menu: 590 Kč/osoba.

Víkendový oběd v naší restauraci není jen o jídle, ale také o zážitku, o společně strávených chvílích, na které v běžném pracovním týdnu nezbývá moc času. Všichni víme, jak důležité je povídat si, v klidu probrat všechny radosti i strasti, a nad talířem dobrého jídla to jde mnohem lépe,” říká šéfkuchař Červeného Jelena Marek Fichtner.

Gurmánský tip: Svatomartinské menu Marka Fichtnera v restauraci Červený Jelen

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Oslavte Valentýna na Pražských Příkopech v restauraci Červený Jelen: Servírovat se bude Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera

Červený Jelen & Trezor Špork

Hybernská 1034/5, Praha 1

www.cervenyjelen.cz

www.trezorspork.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

www.instagram.com/trezor_spork/

Zdroj foto: ČERVENÝ JELEN

Související příspěvky